Aleix Gabara, un blaugrana al Mundial Junior de Patinatge

Aleix Gabara, un blaugrana al Mundial Junior de Patinatge

El patinador del Barça ultima la seva preparació per al Mundial Junior de Patinatge Artístic on serà l’únic representant espanyol en la modalitat masculina

El món del patinatge artístic sobre gel ja posa tots els ulls sobre el pròxim esdeveniment important després de les olimpíades de PyeongChang. Es tracta del Mundial Junior d’aquest esport que enguany es durà a terme a la ciutat de Sofia, a Bulgària. En aquesta competició hi participaran els que, en un futur, han de ser els grans referents del patinatge artístic sobre gel.

Un blaugrana entre els millors

La delegació espanyola només comptarà amb un representant en la modalitat masculina en solitari. Aquest és Aleix Gabara el patinador que forma part de la secció del Barça de patinatge artístic sobre gel. Gabara, nascut el 1999, participarà per tercer cop en un Mundial Junior (les altres dues aparicions van ser l’any 2014 i el 2016).

Cal destacar que l’objectiu del jove català és classificar-se per a la fase final de la competició. Per aconseguir-ho, Gabara haurà d’obtenir una puntuació en el programa curt que el situï entre els 24 millors, el què el permetria patinar en el programa llarg. De fet, el patinador del Barça ha assegurat que “ara mateix l’objectiu es quedar entre els 24 primers i, si podem, millorar la meva marca personal. Després ja pensarem més enllà”.

Blaugrana des de petit

En els darrers anys aquest patinador ha estat dominant l’esport a nivell estatal. De fet, ha pujat al podi en les 4 últimes edicions del campionat d’Espanya Junior sumant dues primeres posicions (14/15 i 17/18), una segona plaça (16/17) i un bronze (15/16). Uns bons resultats que són la recompensa a tota una vida d’entrenament i que sempre ha anat lligada al Barça.

En aquest sentit, els seus dos entrenadors, Patrick Capmartín i Marta Andrade, recorden els inicis de Gabara el qual va entrar a la secció amb només sis anys. Andrade ha assegurat que “nosaltres hem vist créixer a l’Aleix i la seva  progressió ha estat espectacular”, “pot fer moltes coses, només cal que segueixi treballant com ho està fent fins ara”.

Gabara no serà l’únic blaugrana en aquest mundial, ja que Ton Cònsul i Issabella Gámez, que entrenen a Canadà, també participaran en la modalitat de parelles.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut