Maria Teixidor tanca la jornada ‘És futbol, i és femení’ amb un gran èxit de participació

Maria Teixidor tanca la jornada ‘És futbol, i és femení’ amb un gran èxit de participació

La vicesecretària de la Junta i presidenta del Grup Edelmira Calvetó fa una crida a la reivindicació i al reconeixement de “les dones que han contribuït a fer gran aquest club”

Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el FC Barcelona ha celebrat una jornada a l’Auditori 1899 organitzada pel Grup Edelmira Calvetó (GEC), que presideix la vicesecretària de la Junta Directiva, Maria Teixidor. Sota el títol És futbol, i és femení, s’ha ofert una visió desacomplexada sobre el futbol femení en tots els seus àmbits.

La jornada ha estat un gran èxit de participació, amb més de 200 convidats que omplien la sala. Ha comptat amb la presència del president Josep Maria Bartomeu; els membres la Junta Directiva Jordi Moix i Xavier Vilajoana; el director executiu del Club, Òscar Grau; empleats, membres de l’equip tècnic i esportistes del FC Barcelona, de les diferents comissions del Club, representants del Cos Consular acreditat a Barcelona, representants institucionals i de la societat civil, a més de socis i penyistes.

  

Maria Teixidor ha finalitzat la jornada amb un discurs en què ha destacat l’èxit de la jornada, que tenia l’esperit de ser “un dia de reivindicació, d’una reivindicació que també vol dir reconeixement, i també d’agraïments. Reivindicació de les dones que ha contribuït a fer gran aquest club, i a Edelmira Calvetó com a pionera, per haver-nos obert les portes a ser sòcies d’aquest club quan les normes i la societat no ho permetien”.

La presidenta del GEC també ha tingut paraules de record i agraïment per a Ana María Martinez Sagi, “que va obrir les portes a la Junta Directiva del Club; jo sóc la directiva número 12; a Imma Cabecerán (que va morir recentment), que va aconseguir que un dia de Nadal el Camp Nou obrís les portes perquè es jugués el primer partit femení. En aquell moment l’equip es deia selecció Ciutat de Barcelona, però amb el temps es va anar integrant al Club, que avui té 90 futbolistes”.

Maria Teixidor també ha tingut paraules per a “les 724 esportistes amateurs, perquè l’esport no s’acaba en el futbol masculí”. “Tant de bo puguem reivindicar que aquests esports es professionalitzin”, ha afirmat. I ha afegit: “També el 26% de la massa social som dones i tenim molt a dir”, i s’ha referit a les “43.371 penyistes que també ens animen o a les 360 empleades del Club”.

Teixidor també ha agraït al vicepresident Jordi Mestre “la tasca que ha fet per potenciar el nostre futbol femení”, i ha acabat el seu parlament reivindicant “el colideratge i la  coparticipació. Hem d'ocupar el lloc que ens pertoca. Tenim un poder, hem de fer-lo servir”.

Dona, medicina i fora prejudicis

La segona part de la jornada ha començat amb una taula rodona que, sota el títol Dona i medicina de l’esport, tot el que volies saber i no gosaves preguntar, ha reunit quatre doctores de diferents especialitats que han tractat diversos temes relacionats amb la dona i l’esport. Eva Ferrer, metge de la Unitat de Medicina de l’Esport; Vanessa Mauri, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària; Montse Bellver, metge especialista en Medicina de l’Esport, i Stéphanie Kauffmann, fisioterapeuta experta en sòl pelvià, han abordat diferents problemàtiques que afecten les dones i la pràctica esportiva.

Abans de la cloenda final, a càrrec de Maria Teixidor, s’ha celebrat la darrera ponència Mira’t! futbol sense prejudicis, a càrrec d’Andrea Vilallonga, consultora d’Imatge i Comunicació, que ha fet una exposició sobre la presència de la dona en el dia a dia i en l’àmbit futbolístic.

La jornada És futbol, i és femení ha començat a primera hora de la tarda amb la benvinguda del president Josep Maria Bartomeu, i ha continuat amb la primera ponència titulada De l’amateurisme al professionalisme, el llarg camí cap al reconeixement, a càrrec de les capitanes de l’equip femení del FC Barcelona, Laura Ràfols i Marta Unzué, que han explicat com han viscut l’evolució del futbol femení des que van començar i quins són els obstacles que han hagut de superar per arribar a ser professionals.

També hi ha intervingut l’àrbitra internacional Ainara Acevedo, i han pujat a l’escenari Jordi Mestre, vicepresident de l’Àrea Esportiva del FC Barcelona; Markel Zubizarreta, Team Manager del Futbol Femení, i Xavi Llorens, responsable de Projectes Dona i Esport del Club, per respondre a les preguntes de la periodista Marta Carreras, que ha estat la conductora de l’acte. L’entrenador del primer equip, Ernesto Valverde, i l’entrenador del Barça Femení, Fran Sánchez, han acabat el primer bloc de la jornada amb la ponència Futbol femení i futbol masculí, tan lluny i tan a prop.

Durant la jornada també s’ha entregat el premi Edelmira Calvetó a les pioneres del periodisme esportiu al mitjà televisiu, representades per Olga Viza, Mercedes Milà, Isabel Bosch, Imma Pedemonte i Mari Carmen Izquierdo, periodistes que van aportar una nova perspectiva a la informació esportiva. La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, ha estat l’encarregada de rebre el premi de mans del president Josep Maria Bartomeu i de Maria Teixidor.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut