El Barça convida a Barcelona Anthony Borges, l'heroi culer del tiroteig a l'institut de Florida

El Barça convida a Barcelona Anthony Borges, l'heroi culer del tiroteig a l'institut de Florida

El Club també ha enviat una samarreta signada pels jugadors del primer equip a aquest estudiant que va formar part de la Barça Academy de Fort Lauderdale el 2016 i que va salvar la vida a 20 companys

Anthony Borges és un noi de 15 anys que el 14 de febrer passat va rebre l’impacte de cinc bales a l’esquena i les extremitats quan va ajudar 20 companys a refugiar-se en una aula mentre ell sostenia la porta. Així els va salvar dels trets d’un exalumne que disparava indiscriminadament a l’institut de secundària Marjory Soneman Douglas, de Parkland (Florida). El noi, d’origen veneçolà, és aficionat del Barça i el 2016 va estar entrenant-se a la Barça Academy de Fort Lauderdale (Florida), una de les sis escoles que té el Club als Estats Units.

L’Anthony rebrà en els propers dies un regal molt especial: una samarreta signada pels jugadors del primer equip, en reconeixement a la seva actuació heroica, que va evitar que s’incrementés la xifra de 17 morts a mans de l’antic alumne Nikolas Cruz, de 19 anys.

El somni de viatjar a Barcelona

Anthony Borges està ingressat a l’hospital i té una motivació extra per recuperar-se aviat. A l’horitzó planeja un viatge a Barcelona per visitar el Camp Nou i conèixer els jugadors blaugrana, tal com el Barça ha promès al seu pare, Royer Borges, en una conversa telefònica.

El Barça, en conèixer la història de l’Anthony pel periodista Santiago Segurola, i a través de l’Àrea de les Barça Escoles del Club, es va mobilitzar per contactar amb la família i posar-se a la seva disposició. El pare de l’Anthony ha agraït el suport del Barça i l’oferiment d’ajudar a recuperar l’alegria del noi fent-lo venir a Barcelona tan aviat com sigui possible. A més, el Barça també posarà a disposició de la família els seus serveis mèdics per col·laborar en la recuperació de l’Anthony, que ha estat sotmès a diverses intervencions quirúrgiques, perquè pugui tornar a jugar a futbol, una de les seves passions.

Els jugadors del Barça han conegut la història de l’Anthony, que ha tingut un gran impacte als Estats Units, amb la imatge del xèrif Scott Israel agafant-li la mà a l’hospital, que s’ha fet viral. Tots ells han signat una samarreta que se li ha enviat en reconeixement a la seva valentia en no dubtar a posar la seva vida en perill per salvar les dels seus companys.

Recaptar fons per a les despeses mèdiques

Royer Borges ha obert un compte en una plataforma de micromecenatge, ‘go.fund.me’ per recaptar fons que ajudin a pagar les despeses mèdiques del seu fill, i la resposta està sent molt satisfactòria. Ja han superat el mig milió de dòlars i el Barça vol ajudar-lo a incrementar aquesta quantitat posant els seus mitjans a la seva disposició perquè el seu missatge arribi a tothom que vulgui col·laborar en la recuperació de l’Anthony.

“Voldria agrair l'aportació a la pàgina go.fund.me, ja que el meu nen té un temps de recuperació i és ben sabut que aquí les factures dels metges són molt costoses. Necessito una ajuda, que les persones posin una mica de diners per poder estar un xic més tranquil”, reconeix Borges.

Barça Academy de Fort Lauderdale

La notícia de l’heroïcitat de l’Anthony, que va estar entrenant-se durant el 2016 a la Barça Academy de Fort Lauderdale, va ser rebuda amb gran orgull a l’escola de futbol, la primera que el Club va obrir en territori nord-americà el 2014. Els esportistes d’aquesta escola li han enviat missatges de suport a través d’una fotografia en què li demanen que sigui fort. La Barça Academy de l’estat de Florida compta actualment amb 159 jugadors entre nens i nenes de diferents categories, i té les seves instal·lacions a l’estadi de Central Broward Regional Park.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut