FC Barcelona – Athletic Club: Un nou pas endavant (2-0)

Els de Valverde derroten els lleons al Camp Nou, amb gols d'Alcácer i Messi, i afrontaran l'aturada de seleccions després de sumar 36 jornades consecutives invictes

El FC Barcelona ha fet un pas més cap al títol de Lliga. En una autèntica prova de foc, després de la felicitat generada per l'accés als quarts de final de la Champions, els blaugranes han regnat al Camp Nou contra un rival sempre complicat, l'Athletic Club (2-0). Perquè els de Valverde, amb un primer període de cine, han tornat a sortir victoriosos −ja van nou triomfs consecutius a la Lliga contra els bascos− per sumar 36 jornades consecutives invictes. Així, els gols d'Alcácer i Leo Messi, el líder blaugrana, han estat massa per als lleons vermells, que s'han vist superats.

Especialment a la primera part, ja que sense Williams i Aduriz els del Cuco Ziganda han tingut problemes per arribar a la porteria de Ter Stegen. A més, tampoc han estat fins en defensa. Aquests factors els ha sabut aprofitar el Barça per sentir-se còmode sobre la gespa, tocar, trobar espais, tenir ocasions i marcar gols.

Al descans, de fet, el resultat ja era ampli i favorable (2-0). Alcácer ha fet el primer, després de rematar de primeres una centrada mil·limétrica de Jordi Alba (1-0, min 8), mentre que Messi ha fet el segon amb un xut ras des de la frontal (2-0, min 30). Entremig, una infinitat d'ocasions que no s'han pogut materialitzar, com ara un parell d'accions de Dembélé o un xut al travesser de Coutinho. Paulinho també s'ha topat amb la base del pal abans d'enviar el partit al descans.

Descendeix el ritme

L'Athletic ha canviat la cara al segon temps, a la recerca d'algun gol que li donés una mica de vida. Per aconseguir-ho, Iñaki Williams i Aduriz han entrat en el terreny de joc, però això no ha estat suficient, perquè, malgrat tot, el Barça ha dominat l'escenari, sense la intensitat del primer període però amb efectivitat.

I més després de l'ingrés al terreny de joc d'Iniesta, que ha donat pausa al joc. Tot, per mantenir el resultat de 2-0 i arrencar el tram final de la temporada amb triomf. Són tres punts que permetran, doncs, afrontar l'aturada d'aquesta setmana més a prop de la Lliga, quan falten nou jornades per a la seva finalització.