Barça Lassa - Ríos Renovables Saragossa: Els penals condemnen els blaugranes (1-1, 1-3)

Els culers, tot i el domini durant gran part del partit, no han pogut passar de l'empat i els aragonesos han acabat enduent-se el matx des del punt de penal

No ha pogut ser. El Barça Lassa ha caigut eliminat de la Copa d'Espanya als quarts de final després d'empatar 1-1 i de perdre als penals (1-3) davant el Ríos Renovables Saragossa. La gran actuació del jove porter Adrián, tant durant el partit com a la tanda de penals, aturant el llançament de Rivillos, ha estat clau per contrarestar el gran domini blaugrana durant gran part del duel.

Insistència sense premi

L'enfrontament s'ha iniciat amb una tònica que es mantindria durant tot el primer temps: amb el Barça dominant amb claredat la possessió de la pilota i creant ocasions, però sense aconseguir perforar la porteria aragonesa. Ferrao, Rivillos i Leo Santana han estat els protagonistes de les primeres ocasions barcelonistes, però sense fortuna en la definició.

Amb el Barça cada cop més bolcat a la porteria contrària, el Ríos Renovables ha aprofitat un contraatac per anotar el 0-1 mitjançant Adri Ortego (minut 17). El gol, però, no ha canviat la dinàmica del matx, i el Barça arribava i arribava amb perill a la porteria d'Adrián. Dos pals gairebé seguits de Rivillos i Ferrao a les acaballes del primer temps han estat les darreres ocasions dels d'Andreu Plaza abans del descans, que han vist com la insistència atacant no ha obtingut premi.

Arriba l'esperat empat

El segon període ha començat amb el mateix guió que la primera part, amb el Barça dominant i generant infinitat d'ocasions en atac, però de nou sense encert de cara a porta. La insistència culer ha obtingut finalment la seva recompensa, i Ferrao, assistit per Joselito en un contraatac barcelonista, ha afusellat la porteria del Saragossa per empatar (1-1, minut 28).

Amb el gol el duel s'ha igualat més. El Barça ja no arribava tant a la porteria rival, i els aragonesos intentaven aguantar l'empat amb el porter jugador. Els minuts continuaven passant i cap dels dos equips era capaç de desfer l'empat, tot i que, de nou, els d'Andreu Plaza aconseguien més arribades. Ja a les acaballes, els culers ho han intentat també amb Marc Tolrà de porter jugador, però sense sort en la definició. El matx ha arribat al final dels 40 minuts amb 1-1 al marcador i amb tot per decidir als penals.

El desenllaç, des del punt de penal

Finalment el duel ha arribat als penals, en què els aragonesos han començat llançant i no han fallat cap dels tres tirs. Nano, Thiago Cabeça i Anás han anotat els seus llançaments, mentre que, per part culer, Aicardo ha anotat el primer, però Rivillos no ha pogut marcar en el segon tir, amb una gran aturada d'Adrián. Finalment, 1-3 a la tanda de penals que permet al Saragossa accedir a les semifinals de la Copa d'Espanya i que deixa els culers fora de la competició.