Liberbank Ciudad Encantada – Barça Lassa: Campions de Lliga! (27-30)

Els blaugrana guanyen a domicili en un partit igualat de principi a fi, i sumen així el vuitè títol de Lliga consecutiu

El Barça Lassa s’ha proclamat campió de la Lliga Asobal després de superar al Liberbank Ciudad Encantada per 27-30 a domicili, en un duel que ha estat igualat de principi a fi. Aleix Gómez, Aron Palmarsson i Valero Rivera han estat els màxims golejadors de l’equip, tots ells amb quatre gols. Els blaugrana sumen així el vuitè títol consecutiu des que Xavi Pascual es va fer càrrec de l’equip.

El tècnic blaugrana ja havia avisat que ‘El Sargal’ era una pista complicada, i el Barça ha hagut de suar de valent per emportar-se la victòria. Els blaugrana han començat liderant el matx, tot i que no aconseguien escapar-se en el marcador, gràcies en part a la gran tasca defensiva del conjunt local. Els barcelonins no s’han trobat còmodes durant la primera meitat i no han pogut imposar el seu ritme elevat de joc. Tot i així, uns bons minuts finals han permès a l’equip marxar amb dos gols d’avantatge al descans (14-16).

El descans esperona als locals

Durant els primers compassos de la segona meitat, el duel ha augmentat de revolucions. Els dos conjunts han sortit disposats a emportar-se la victòria, però el Liberbank Ciudad Encantada, de la mà d’un inspirat Dutra (12 gols), s’ha anat apropant al marcador fins a situar-se per davant quan quedaven vint minuts per endavant. A partir d’aleshores s’ha iniciat un intercanvi de gols entre els dos equips, fet que ha mantingut la igualtat fins els últims minuts.

Els últims minuts, blaugranes

Conscients de la importància de la victòria, els homes de Xavi Pascual han augmentat el ritme els minuts finals, fet que els ha permès sentenciar el matx. Pérez de Vargas ha baixat la persiana, i les seves aturades juntament amb una gran defensa, han provocat que els blaugrana poguessin sortir al contracop en diverses ocasions i situar-se amb tres gols d’avantatge a falta de cinc minuts pel final. Una diferència que han pogut gestionar fins el final, i que ha suposat una victòria que val un títol (27-30).