FC Barcelona Femení - Olympique de Lió: No ha pogut ser (0-1)

Tot i el gran esforç durant els 180 minuts d’eliminatòria, les culers no han pogut aconseguir el somni d’accedir a les semifinals de la UWCL i cauen davant les vigents bicampiones d’Europa

No ha pogut ser. El FC Barcelona ha caigut davant l’Olympique de Lió (0-1) en el partit de tornada dels quarts de final de la UEFA Women's Champions League i diu adéu al somni europeu. Tot i així, les de Fran Sánchez han fet una grandíssima eliminatòria davant les vigents bicampiones de la Lliga de Campions i ho han intentat en tot moment, lluitant fins al darrer minut i contenint la insistència ofensiva francesa.

Un matx que han presenciat en directe al Miniestadi un total de 12.178 espectadors, un nou rècord, i on destaquen diverses personalitats blaugranes com el president Josep Maria Bartomeu, el tècnic del primer equip Ernesto Valverde, els jugadors Cillessen i Umtiti i també l’exblaugrana Patrick Kluivert, entre d’altres.

Lluita i entrega des de l’inici

El duel ha iniciat amb el Lió colpejant primer, amb una claríssima ocasió per Hegerberg que ha aturat amb una mà prodigiosa Sandra Paños (minut 5). Amb el pas dels minuts, les de Fran Sánchez han igualat la intensitat inicial de les visitants, intentant mantenir la pilota amb possessions més llargues i molt segures en defensa per contenir l’atac de les franceses.

El Lió ho ha seguit intentant, amb dues arribades  de Le Sommer (minut 23) i Renard (minut 38), però el gran treball defensiu blaugrana, juntament amb una Sandra Paños molt segura, han permès a les barcelonistes arribar al descans sense encaixar cap gol davant el vigent campió (0-0).

S’avancen les franceses

El segon temps ha seguit la mateixa tònica del primer període, amb l’Olympique de Lió apretant molt i amb les blaugrana intentant resistir. Finalment, les franceses han aconseguit avançar-se amb un córner que Le Sommer ha rematat de cap i tot i l’intent de Patri Guijarro traient la pilota sota pals, l’àrbitre ha concedit el gol (0-1, minut 62).

El gol ha deixat la gesta blaugrana encara més complicada, però les de Fran Sánchez no han tirat la tovallola i s’han omplert de coratge per afrontar els darrers minuts de partit. El tècnic blaugrana ha intentat sacsejar el matx amb l’entrada de Mariona i Bárbara, i Toni Duggan ho ha intentat amb dues rematades que ha aturat sense problemes la portera Bouhaddi.

Tot i així, les culers no han aconseguit marcar el gol que les fiqués de nou en l’eliminatòria i han acabat caient per la mínima davant l’Olympique. Ara toca centrar-se en la Lliga, on el proper diumenge rebran la visita del Granadilla (13.00h) en el matx corresponent a la 25a jornada del campionat.