Juan Carlos Navarro: “Els grups d’animació del Palau són fonamentals”

Juan Carlos Navarro: “Els grups d’animació del Palau són fonamentals”

Entrevistem a Juan Carlos Navarro, un dels millors jugadors de la història de la secció de bàsquet del FC Barcelona

Juan Carlos Navarro s’ha convertit en un dels millors jugadors de la història de la secció de bàsquet del FC Barcelona amb més de 1.000 partits disputats i una gran quantitat de rècords personals i col·lectius que l’han portat a ser una llegenda. Comentem amb ell la seva trajectòria, just després que el Barça Lassa s’hagi proclamant campió de la Copa del Rei davant del Reial Madrid, a qui va superar per 90-92 aconseguint un títol que dues setmanes abans semblava prou difícil d’obtenir.

Jugar en un Club com el FC Barcelona és molt exigent perquè sempre es marquen grans objectius. Quins són els reptes de l’equip d’aquí a final de temporada?

L’objectiu d’un equip com el Barça és sempre lluitar per tot. Dit això, el més important és ser competitius i no abaixar mai els braços. Si tenim això, tenim possibilitats de guanyar títols.

Un exemple clarivident d’aquesta lluita ha estat guanyar la Copa del Rei, quan molts ja la donaven per perduda setmanes abans. Quina ha estat la clau de l’èxit?
 
La Copa del Rei és una competició diferent. Aquest fet la fa única i imprevisible. De vegades, el que no arriba com a favorit dóna la campanada. Ha estat el nostre cas. No et diré que no tinguéssim cap opció, perquè som el Barça i tenim l’obligació de sortir a mort a per la victòria a tots els partits, però està clar que hi havia d’altres equips amb més opcions a priori. El canvi d’entrenador ens va venir bé per treure el màxim partit de la nostra mentalitat. Tot plegat, amb les nostres ganes de tornar a guanyar i donar el màxim durant tres dies seguits sense parar ha estat la clau d’aquesta victòria importantíssima per al Club i per a la secció.

Com a jugador ostentes una gran quantitat de rècords personals amb el Club, com valores aquests reconeixements?

Ho valoro de forma molt positiva. Per a mi és un senyal clar que s’han fet bé les coses. Sempre et fa content saber que després de tants anys encara estàs al màxim nivell.

Un Club com el Barça té una gran massa social darrere: milers de socis, penyistes i aficionats de tot el món. Com qualificaries tot aquest suport que rebeu?

És impressionant. A tot arreu on anem sempre hi ha alguna penya o algun grup d’aficionats que ens animen. Sempre és gratificant saber que formes part d’un Club que té una massa social tan gran arreu del món.

Concretament al Palau Blaugrana i en molts desplaçaments, els grups d’animació us segueixen per donar-vos els ànims que necessiteu. Recordes algun moment en què especialment aquest sector us hagi ajudat més?

Els grups d’animació del Palau són fonamentals. L’afició també, és clar, però ells són els que ho dinamitzen molt més tot. Sense ells difícilment podríem crear el que es diu “la màgia del Palau” i tenim molts exemples en què s’ha demostrat la importància de la nostra afició. Mai abaixen els braços i són bàsics, sobretot, en els moments complicats d’un partit, que sempre n’hi ha.

Amb més de 20 anys de trajectòria, has vist algun tipus d’evolució en l’animació del Palau?

L’esperit és el mateix, ells volen que t’hi deixis la pell i, si guanyem títols, millor encara, però la seva mentalitat és de suport incondicional i és per això que volem tornar a donar-los alegries. Segur que han evolucionat, en el cas dels Dracs, per exemple, són un grup molt nombrós, que si hi són tots, fan un soroll increïble. Evidentment, també vull destacar l’animació de grups, que alhora també són penyes del FC Barcelona, com la Meritxell, Sang Culé, el Racó... que sempre ens segueixen arreu i que són també molt importants per crear un bon ambient al Palau.

Si poguessis enviar un missatge d’agraïment a tota aquesta massa social, què els diries?

Gràcies per ser-hi sempre. La massa social d’un club tan gran com el nostre és el que ens fa grans. Saber que tens aficionats per tot arreu és quelcom difícil d’explicar amb paraules. Simplement gràcies!

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut