Barça Lassa - Estudiantes: Primera derrota a la Lliga amb Pesic (95-100)

Després de cinc victòries en els últims cinc partits des de l’arribada del nou entrenador, els blaugrana, tot i mostrar caràcter, perden en la competició domèstica

El FC Barcelona Lassa de bàsquet no ha pogut sumar la sisena victòria consecutiva i ha caigut contra l’Estudiantes amb un espectacular 95-100. Una de les raons, que el primer quart ha fet anar a remolc l’equip. Ara bé, tot i la poca efectivitat del primer període, els barcelonistes han mostrat caràcter i han millorat el seu percentatge de tir. L’esforç coral en defensa i el lideratge ofensiu d’Oriola, Heurtel i Koponen han conduït el partit a un final ajustat. Però la capacitat de reacció del Barça Lassa no s’ha acabat de materialitzar i ha acabat arribant la primera derrota de l’era Pesic a la Lliga (95-100).

En l’inici, de fet, han hagut de passar 3 minuts de joc perquè el Barça Lassa fes els tres primers punts, quan Heurtel ha trencat un parcial inicial de 0-10 en contra per als de Pesic. Encara que els blaugrana han retallat distàncies en l’electrònic durant el primer quart, el Barça Lassa ha pagat la falta d’encert en el tir de camp (18-28, min 10).

Augmenten el vigor ofensiu

A partir d‘aquí, Jackson, Oriola i Koponen han assumit el lideratge ofensiu. El triple de l’escorta francès ha donat el tret de sortida al segon període, mentre que els set punts del targarí i els deu del finlandès han servit per reduir distàncies. Tres homes que, juntament amb la feina coral, han fet millorar les estadístiques anotadores dels de Pesic. Ara bé, l’Estudiantes ha contestat a les cistelles culers i el 43-49 ha marcat el descans (min 20).

Però, a la represa, un parcial de 14-6 ha posat els culers per davant en el marcador per primera vegada (59-57). La intensitat en defensa dels blaugranes, combinada amb l’encert encistellador, ha fet possible virar el signe de l’electrònic. No obstant això, el guió del matx s’ha tornat a imposar i el partit s’ha abocat al definitiu i últim període amb l’Estudiantes per davant (68-75).

No es materialitza la reacció

La càrrega ambiental del Palau Blaugrana ha encomanat als jugadors culers, especialment a Oriola. Un parcial de 14-0 ha tornat a situar el Barça Lassa per davant (82-75), gràcies a l’encert però també en la intensitat en el rebot. Malgrat tot, l’equip rival, amb Landesberg com a botxí (48 punts), ha despertat per acabar de posar el 95-100 final que fa arribar la primera derrota de l’era Pesic a la Lliga.