Josep Maria Bartomeu: “Ara sí, podem estar segurs que l’Espai Barça es farà realitat”

Josep Maria Bartomeu: “Ara sí, podem estar segurs que l’Espai Barça es farà realitat”

El president del FC Barcelona ha valorat aquesta entesa com “un acord de club i de ciutat” en la presentació de la transformació urbanística, que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona

Aquest dijous s’ha presentat l’acord de ciutat per a la transformació urbanística que impulsarà l’Espai Barça. Un acord que ha estat valorat molt positivament pel president del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu per la vinculació d’aquest projecte amb el seu entorn i els ciutadans: “Ara sí, podem estar segurs que l’Espai Barça es farà realitat. Aconseguirem que les nostres instal·lacions siguin un espai obert d’ús ciutadà, un espai sense barreres, integrat al barri de les Corts, amb més zones verdes i amb nous usos urbans per a la millora de l’entorn”.

Alhora, el president del Barça ha destacat que aquest és “un acord de club i de ciutat” per un projecte que s’ha fet aprenent del passat i tenint en compte el referèndum que es va dur a terme sobre l’Espai Barça a l’abril del 2014 i buscant el millor per a Barcelona: “Vam desenvolupar aquest projecte havent après de les experiències viscudes pel Club en el passat. I respectant els preceptes del referèndum, entre ells la preservació del patrimoni del FC Barcelona”.

Josep Maria Bartomeu també ha recordat “el procés d’informació i també de participació que es va impulsar amb els socis, penyistes, veïns, associacions i grups municipals per tal d’aconseguir el màxim consens possible”, i ha destacat la intenció del Club de buscar en tot moment la millor opció entre el Club i la ciutat: “La nostra prioritat ha estat buscar el màxim consens i fer el millor projecte per al Club i la ciutat, més enllà del temps que ens ha portat aconseguir-ho”.  “En els dies de partit, es garantirà que el soci pugui accedir bé a l’Estadi i tots els partits es jugaran al Camp Nou”, ha explicat el president en relació amb els partits que s’hagin de disputar amb el Barça com a local.

Colau: “El Barça i Barcelona són dos símbols arreu del món”

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau també ha destacat que aquest “és un grandíssim acord de ciutat”, ja que “el FC Barcelona i Barcelona tenen una relació inseparable, molt especial i molt important, i Barça i Barcelona són dos símbols que van junts arreu del món”, i que l’acord “marca un abans i un després en la relació del Barça amb la ciutat”. “L’Espai Barça suposarà “un espai obert, amable i on passejar i fer vida, amb zones verdes, un espai de ciutat. És un acord que beneficia tothom, el club i el conjunt de la ciutat”, ha afegit Colau.

Colau ha destacat que aquesta transformació urbanística es farà “sense cap despesa per l’Ajuntament, i la ciutat guanya equipaments, espai públic i zones verdes a cost zero, perquè el Barça es fa càrrec de tot el cost econòmic”.

Xavier Trias (Grup Municipal Demòcrata)
“S’han fet les coses ben fetes. S’ha sabut negociar i es presenta un projecte molt bo per al barri, la ciutat i el Barça. Vull destacar l’actitud del Barça, que ha estat molt positiva i generosa envers la ciutat, i això ha estat molt important. S’ha d’agrair sincerament. Votarem a favor i volem donar una garantia de present i de futur”.

Carina Mejías (Ciutadans)
“Hem tingut l’oportunitat d’entendre la importància d’aquest projecte per a la ciutat. Agraïm a la directiva del Barça tot el procediment que ha fet, un treball fet a consciència i tècnicament molt professional”.

Alfred Bosch (ERC)
“Agraïm la convicció que heu posat. Aquest projecte representa una cosa que fa falta: visió de ciutat. Reflecteix el bo i millor de la intel·ligència col·lectiva. Agraïm al govern de la ciutat el que ha fet”.

Jaume Collboni (PSC)
“Avui és un gran dia. Vull reconèixer l’èxit del govern de la ciutat, perquè ha aconseguit un bon acord per a la ciutat, i del Club, i reconèixer al president i a la Junta la generositat i la humilitat que han posat per portar les negociacions. Entendre a l’altre ha estat fonamental per arribar a aquest acord”.

Alberto Fernández (PP)
“Fa vuit anys vam votar en contra i el temps ens ha donat la raó perquè un altre pla era possible. Aquesta és una bona notícia pels temps que corren. Amb el compromís de tots plegats hem fet realitat el que pel club era imprescindible i amb un projecte que faci barri i ciutat. Segur que en el futur encara perfilarem millor aquest projecte”.

Gerard Ardanuy (regidor no adscrit)
“Agrair la feina als professionals del Club i també de l’Ajuntament, i a les entitats veïnals. Han tingut una visió d’excel·lència tant des del punt de vista arquitectònic com urbanístic. Cap club d’alt nivell ha pres la decisió de quedar-se a la ciutat, en el teixit urbà, amb tot el que aporta, i això ho valorem positivament”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut