Unicaja Màlaga – FC Barcelona Lassa: Derrota en el darrer sospir (80-78)

Els culers han caigut a Màlaga en un final d'infart i on Claver ha estat a punt de forçar la pròrroga en la darrera acció del matx

Derrota molt ajustada del Barça Lassa davant l'Unicaja Màlaga (80-78) en el matx corresponent a la 28a jornada del campionat de Lliga. Els culers, amb un bon treball de tot l'equip i liderats per Heurtel (12 punts i 10 assistències) han lluitat pel partit fins al darrer segon i una cistella de Claver ha estat a punt de forçar la pròrroga en la darrera acció del duel, però ha estat anul·lada per falta en atac. Així doncs, continua la mala ratxa dels barcelonistes contra els malaguenys, que han perdut els quatre partits en què s'han enfrontat aquesta temporada.

Bon inici blaugrana

Els culers han iniciat el primer quart molt endollats, amb un parcial d'1-11 liderats per un gran Tomic, amb sis punts, i un bon triple de Koponen. L'Unicaja ha contrarestat la dinàmica amb un gran triple de Nedovic, ràpidament replicat per un altre sensacional triple de Koponen. A poc a poc els locals han començat a reaccionar i un altre triple de Salin ha culminat un parcial de 8-0 per finalitzar el primer quart amb un lleuger avantatge malagueny (17-16).

El segon quart s'ha iniciat de la mateixa manera que ha acabat el primer: amb els locals molt endollats, augmentant el parcial fins a 17-0 per situar al marcador un 26-16. Dues cistelles d'Oriola han tallat el parcial negatiu blaugrana per ajustar el matx, però dos triples consecutius de Salin i Carlos Suárez han tornat a obrir escletxa (36-20). Els culers han intentat reaccionar amb un bon triple de Moerman, però Nedovic ha replicat també des de la línia de tres per finalment marxar al descans amb un contundent 43-26.

Reacció blaugrana

Tot i el +17 d'Unicaja, els homes de Pesic no han desistit i han sortit al tercer quart totalment convençuts de poder remuntar el matx. Els triples de Moerman i Heurtel han donat energia al Barça, que han seguit retallant distàncies de manera progressiva. Els culers, amb un parcial de 4-17, han tornat a ajustar el marcador, i dues grans cistelles d'Oriola a les acaballes del període han igualat encara més per afrontar el darrer quart amb un 55-55 a l'electrònic.

El quart període ha iniciat amb una gran cistella d'Heurtel per avançar els culers per primer cop des del primer quart. L'estira-i-arronsa ha estat present durant tot el quart, amb un festival de triples per part de tots dos equips. Dos grans triples de Claver, dos de Jackson i un de Koponen han donat ales als visitants durant el darrer temps liderats per un gran Heurtel, però els malaguenys també han seguit el ritme amb un gran paper de Carlos Suárez, Nedovic i Salin.

Final d'infart

El partit arribava ajustadíssim al final i en la darrera acció del partit, Víctor Claver ha empatat per forçar la pròrroga, però la seva cistella ha estat anul·lada per falta en atac. Finalment, derrota ajustadíssima (80-78) per a un Barça Lassa que ho ha intentat fins al darrer segon però sense fortuna en l'última acció. Ara els culers rebran el proper diumenge la visita al Palau del Delteco GBC (12.30 hores).