Reial Betis – Barça Femení: Victòria a terres andaluses (0-2)

Les blaugranes s’han endut els tres punts del duel contra el Betis gràcies a un partit molt seriós i als gols de Tony Duggan i Alexia

Cada partit és una final, i les culers ho saben a la perfecció. Malgrat que el Betis portava una ratxa de cinc mesos sense conèixer la derrota com a locals, les barcelonistes no s’han fet enrere i les han superat sense contemplacions (0-2). Els gols de Duggan i Alexia han servit per continuar creient en una disputadíssima Lliga Iberdrola.

Les blaugranes han començat el matx molt endollades, i han arraconat el Betis al seu propi camp. Malgrat la insistència de les culers, aquesta no s’ha traduït en ocasions de perill clares. A mesura que han anat passant els minuts les locals s’han estirat i, mitjançant una Priscilla molt participativa, han tingut un parell d’oportunitats que no han inquietat Paños en excés. Les de Fran Sánchez han continuat dominant la pilota, però sense fortuna a l’hora de decidir als metres finals. Mariona Caldentey, al minut 40, ha tingut el primer a les seves botes en un xut potentíssim des de la frontal de l’àrea que s’ha estavellat contra el travesser de la porteria d’Erina. Dos minuts més tard era la bètica Priscilla la que ho intentava amb un xut col·locat, però s’ha topat amb una incommensurable aturada de la portera blaugrana. Amb el partit totalment trencat s’ha arribat al descans.

Arriben els gols

Tot just iniciar-se la segona meitat Lieke Martens ha estat a punt de marcar amb un xut que la defensa local ha tret a córner. La mateixa crac holandesa ha estat clau en el primer gol de les barcelonistes gràcies a una espectacular jugada personal que ha culminat amb una assistència perfecta per a Tony Duggan, que no ha fallat i ha transformat el primer per al Femení (0-1). El Betis ha intentat defensar les envestides del Barça, però no ha pogut frenar la rematada de cap d’Alexia, que, entrant amb molta potència en un córner, ha fet impossible l’estirada de la japonesa Erina (0-2). A partir d’aquest moment les blaugranes han pogut atacar amb més tranquil·litat i, tot i que han tingut nombroses oportunitats, el marcador ja no s’ha mogut.

Amb aquesta victòria, el Femení ha certificat la seva classificació per la Lliga de Campions per setena temporada consecutiva.