València Basket – Barça Lassa: Triomf agònic que val una tercera posició (70-71)

Els blaugranes, més encertats als darrers instants, guanyen en un final ajustat contra un rival directe a la classificació

Triomf clau dels blaugranes contra el València Basket per 70-71. En els primers compassos el Barça Lassa ha estat selectiu amb els rebots i li ha costat adaptar-se al moviment encistellador. No obstant això, els homes de Pesic sempre reaccionen. I el partit igualat ha rodat d’un costat a l’altre fins que finalment s’ha decantat cap als barcelonistes en un final dedicat als canells sense nervis. Però el Barça Lassa s’ha endut el duel gràcies a un tap de Hanga. Prèviament, Heurtel, el màxim anotador del matx amb 15 punts, havia posat per davant els culers, que amb aquesta victòria acabaran tercers la fase regular.

Sostinguts pels rebots

El Barça Lassa ha tingut un imant per als rebots -20 al descans, 33 en acabar el partit. Però l’engranatge atacant dels blaugranes no s’ha posat en marxa fins al segon quart. I els homes de Pesic han pedalat per situar la igualtat al marcador, que al primer quart ha reflectit un 21-14. El debut de Reynolds amb la samarreta culer ha aportat més joc i caràcter interior.

El València Basket i Barça Lassa han adoptat direccions diferents en l’anotació; els culers han millorat els percentatges de tir, sobretot des de la línia de triple. D’aquesta manera, els de Pesic s’han situat a dos punts a la finalització dels primers 20 minuts (36-34).

Alternatives a l’electrònic i baixa anotació

La intensitat dels culers els ha permès entrar en el constant moviment de l’electrònic fins a la finalització del matx. Ara bé, els dígits del marcador no s’han elevat en excés. Koponen i Heurtel han estat els eixos anotadors del Barça Lassa, sempre acompanyats pels rebots corals.

Tot plegat ha conduït a un final ajustat. I la pressió s’ha posat als canells dels jugadors d’ambdós equips. En un primer moment ha semblat que els blaugranes la sostenien millor, però els locals han situat l’empat a 24 segons del final. Un tir lliure d’Heurtel i un tap de Hanga han decantat l’enfrontament per als culers. Per tant, el Barça Lassa acabarà tercer la fase regular i el seu rival als play-offs serà entre Unicaja, Gran Canària i Andorra. El 24 de maig els blaugranes rebran la visita del Tecnyconta Saragossa (20.30 hores) en el darrer duel de la lliga regular.