Ter Stegen, amb opcions de revalidar el Zamora en l'última jornada

Ter Stegen, amb opcions de revalidar el Zamora en l'última jornada

Si l'alemany no encaixa contra el Sevilla i Unai Simón sí que ho fa davant el Rayo, el porter culer revalidarà trofeu

Nova porteria a zero de Ter Stegen. Opcions intactes per revalidar el Zamora. El guardià dels tres pals barcelonistes arriba a la conclusió de la Lliga amb opcions de ser el porter menys golejat de la Lliga. No encaixar davant el Rayo Vallecano en la victòria a Montjuïc ha propiciat que els comptes siguin clars. Si l'alemany no encaixa davant el Sevilla al Ramón Sánchez Pizjuán i Unai Simón recull una pilota del fons de la xarxa a Vallecas, l'del FC Barcelona s'erigirà en el Zamora. 

Tres porteries a zero consecutives, claus

El porter de Mönchengladbach ha encadenat tres partits consecutius sense l'amargor del gol en contra. D'ençà dels quatre gols en contra a Montilivi, l'alemany ha mantingut a ratlla els números ofensius rivals; Reial Societat, Almeria i Rayo Vallecano han estat incapaços de perforar la xarxa culer. Unes alegries que han reenganxat al blaugrana a la lluita pel trofeu Zamora, que semblava tan llunyana quan va estar inactiu durant tres mesos, entre finals del 2023 i principis del 2024, i també quan va encaixar quatre dianes al derbi català quan faltaven quatre compromisos per a la conclusió de la Lliga. 

Actualment, ha rebut 26 gols en 27 enfrontaments que ha jugat. Una quantitat que deixa el seu coeficient en 0,96 gols encaixats. Estadístiques no són suficients per revalidar el trofeu, ja que no ha jugat el mínim de partits; que són 28. Resta una jornada per a la fi del torneig 2023/24 i si el disputa sense recollir la pilota del fons de la xarxa pròpia podria tornar a ser Zamora. El seu coeficient quedaria en 0,92. Per tant, obliga a jugar el darrer duel a Unai Simón, que es va quedar a la banqueta en aquesta finestra 37. El porter basc té un coeficient de 0,94 dianes encaixades. Insuficient per endur-se el guardó si no suma almenys 60 minuts davant el Rayo Vallecano. 

Unai Simón porta avantatge

Per fer-ho més entenedor i esquemàtic ara els comptes estan de la següent manera; uns números on també s'ha de tenir en compte al porter de la Reial Societat, que també es podria endur la distinció si Ter Stegen i Unai Simón encaixen en el darrer compromís lliguer i ell, no. Així doncs, aquests són els coeficients actuals dels tres porters que lluiten pel Zamora en la jornada 38: 

  • Unai Simón: 33 gols en 35 partits. Coeficient de 0,94
  • Álex Remiro: 35 gols en 36 partits. Coeficient de 0,97
  • Ter Stegen: 26 gols en 27 partits. Coeficient fictici de 0,96

Els càlculs de Ter Stegen per ser Zamora

Les estadístiques reflecteixen una primera posició del porter dels lleons. Els comptes més fàcils perquè el vitorià s'endugui el Zamora és no encaixar davant el Rayo Vallecano. Un fet que deixaria en anècdota la porteria a zero de Ter Stegen a Sevilla, ja que el coeficient quedaria en un 0,91 vs. un 0,92 a favor del porter dels bilbaïns. Ara bé, si Ter Stegen no encaixa en el Ramón Sánchez Pizjuán i Unai Simón rep almenys un gol a Vallecas hi hauria sorpasso. Un esdeveniment que deixaria el coeficient del porter alemany en 0,92 i el de l'internacional espanyol en un 0,94. La porteria a zero de Ter Stegen també deixaria sense opcions a Remiro, tot i no recollir la pilota del fons de la xarxa del Reale Arena davant l'Atlètic de Madrid. 

En aquest context suposat la lluita pel Zamora quedaria resolta de la següent manera: 

  • Ter Stegen: 26 gols en 28 partits. Coeficient suposat de 0,92
  • Unai Simón: 34 gols en 36 partits. Coeficient suposat de 0,94

Així doncs, toca esperar a la darrera jornada de la Lliga per saber qui s'endú el trofeu Zamora. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut