Barça - Tenerife: Primer punt, al sarró (96-86)
Ofert per

El Barça suma la primera victòria en el play-off amb un Jabari Parker estel·lar i buscarà sentenciar-ho a Tenerife

El Barça suma el primer punt de l'eliminatòria de quarts de final del play-off contra el Tenerife (96-86). Els culers han tingut la maduresa per a matar el partit en els últims minuts contra un equip que, a base de triples, ha obligat el Barça a deixar-ho tot per a començar amb bon peu el seu camí al títol de Lliga.

Inici amb molt encert exterior

Roger Grimau ha donat l'alternativa a Joel Parra al cinc inicial, aprofitant la superioritat física amb el seu emparellament, i el 44 ha arrencat assistint dues vegades Jabari Parker, infal·lible des del perímetre (11 punts al primer quart). El Barça ha començat molt entonat, i Vesely i Parra amenaçaven amb un bon parcial inicial, però els canaris tenien en Kyle Guy el seu gran argument ofensiu per a no desenganxar-se.

L'escorta nord-americà ha anotat 12 dels 16 primers punts dels seus, però els culers han aconseguit un parcial de 10-0 per a tancar un gran primer quart (28-16). En el segon, els culers han arribat a una màxima de +16 en els primers minuts (35-19). Però Marcelinho Huertas ha començat a endollar-se i, quan Kyle Guy ha tornat a pista, ho ha agafat just on ho havia deixat.

Intercanvi de cops entre Abrines i Kyle Guy

Imparable des del triple, ha acostat als seus fins al 42-41, i en aquell moment han aparegut dos triples claus d'Abrines per a mantenir-se per davant lleugerament al descans (50-46). El tercer quart ha estat un intercanvi de cops constant, amb, una vegada més, Kyle Guy castigant des de la llarga distància pel Tenerife. Per part dels blaugrana ha emergit la figura del capità Àlex Abrines, i Willy aprofitant els seus primers minuts del partit amb punts claus a la pintura.

Cap fred per a tancar la victòria

Al final, una gran cistella de Parker sobre la botzina ha igualat del tot les forces per entrar a l'últim parcial (72-72). Tot semblava destinat a un final taquicàrdic, i tot i el bon inici de quart (80-75), Tenerife es tornava a posar per davant amb sis punts seguits. I, en aquell moment, en què crema més la pilota i els nervis, el Barça ha tingut el cap fred per a atacar en zona interior a Kyle Guy, inferior a Satoransky o Parker, i ha agafat una renda (93-83) que ha acabat sent definitiva per a sumar el primer punt de l'eliminatòria.

Ara, els culers tindran dues oportunitats per a passar a semifinals. Primer, dijous a Tenerife (dijous 20-30h)i, en cas de derrota, l'eliminatòria tornaria al Palau el diumenge vinent (12.30).