Els duels destacats que poden decidir la final de la Champions

Els duels destacats que poden decidir la final de la Champions

Barça i Lió són els líders estadístics de la competició i a la gran final de Bilbao es produiran enfrontaments que podran dictar l'esdevenir del partit

Queden pocs dies per a la final de la UEFA Women's Champions League. FC Barcelona i Olympique de Lió, líders de la competició en el sector estadístic, es veuran les cares amb l'objectiu d'aixecar la Copa d'Europa. Per això, comparem algunes dades entre jugadores d'ambdós bàndols que podrien ser claus per a la consecució del títol de la màxima competició continental.

Duel de golejadores

Barça i Lió són els dos equips més golejadors de la competició. A nivell individual, Salma Paralluelo és la blaugrana que més gols ha marcat a la Champions aquesta temporada amb 6 dianes, superant així el seu registre golejador del curs passat, on només va marcar un gol. La davantera saragossana s'ha erigit en el màxim exponent de l'atac barceloní i les xifres ho demostren.

D'altra banda, les lioneses tenen Kadidiatou Diani com la seva màxima golejadora amb vuit dianes, superant les sis de Paralluelo. La francesa va arribar l'estiu passat al Lió procedent del PSG i ja s'ha fet un lloc a la davantera del conjunt francès.

FOTO: Lyubomir Domozetski
FOTO: Lyubomir Domozetski

Les assistències són blaugranes

En el marc de les assistències de gol, dues jugadores culers sobresurten en el rànquing. Aitana Bonmatí i Graham Hansen han delectat amb la seva qualitat per regalar pilotes màgiques a les seves companyes. La migcampista de Sant Pere de Ribes i l'extrem d'Oslo han repartit cinc assistències de gol a la Champions, mentre que Melchie Dumornay, Lindsey Horan i Daniëlle van de Donk ho han fet en tres ocasions amb el Lió.

Graham Hansen, la reina del regat

Si busquessis en el diccionari el terme 'regat', a l'apartat de sinònims hauria de sortir el nom de Caroline Graham Hansen. La noruega és la jugadora de la màxima competició continental que més vegades ha intentat un regat. En 45 ocasions ha donat maldecaps a les seves contrincants amb la seva subtilesa a l'hora d'encarar amb la pilota als peus.

En aquest sentit, comparant-ho amb la futbolista del Lió que més vegades ha intentat un regat, la diferència és abismal, ja que l'extrem del conjunt francès, Vicki Bècho, ha buscat superar les seves rivals amb un regat en 22 ocasions.

Engen, la líder en passades

El Barça, de lluny, és l'equip que més passades en total ha fet a la Lliga de Campions, amb 7.079 en 10 partits disputats a la competició. A partir d'això, Ingrid Engen és la jugadora que més vegades ha enviat la pilota a les seves companyes amb 844 passades realitzades. La noruega s'ha convertit en una peça clau al centre de la defensa a l'hora de començar a distribuir el joc cap a les seves companyes. Per posar-ho en context, cada 100 passades que ha fet el Barça en un partit, quasi 12 han sigut d'Engen.

2024-04-20_FCBFEMENIvsCHELSEA_67

D'altra banda, el Lió ocupa la tercera posició en aquest rànquing, amb 5.057 passades completades i, en aquest sentit, una defensa també ha sigut la jugadora del conjunt francès que més ha distribuït la pilota, encara que lluny de les xifres d'Engen: Vanessa Gilles ha dut a terme 570 passades a les seves companyes durant els 10 partits que ha jugat el conjunt lionès a la Champions.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut