Tot sobre el FC Barcelona – AC Milan de la gira americana 2024

Tot sobre el FC Barcelona – AC Milan de la gira americana 2024

Blaugranes i italians disputaran un amistós a Baltimore el 6 d'agost, en el que serà l'últim duel de la gira als Estats Units

El FC Barcelona acabarà la gira de pretemporada del 2024 als Estats Units amb un enfrontament contra una de les potències de la Serie A, l'AC Milan, el dimarts 6 d'agost (hora per confirmar). Prèviament, els blaugranes ja hauran disputat els duels contra el Manchester City i el Reial Madrid.

L'escenari

Catalans i italians es veuran les cares al M&T Bank Stadium, situat a Baltimore, la ciutat més poblada de l'estat de Maryland. Amb una capacitat per a 71.008 espectadors, va ser inaugurat el 1998. A part de partits de futbol americà, l'estadi també ha gaudit de diversos duels amistosos d'equips europeus, així com enfrontaments de la Copa d'Or de la CONCACAF el 2013 i el 2015 i esdeveniments multitudinaris.

Els precedents amistosos contra el Milan

Barça i Milan s'han enfrontat fins a 11 vegades en partits amistosos al llarg de la seva història conjunta. Els dos primers es van jugar al camp de Les Corts l’any 1933, amb una victòria per a cada equip (3-1 i 0-1). Posteriorment, ja a l’Spotify Camp Nou, els italians han disputat fins a tres vegades el Trofeu Joan Gamper, amb dues victòries blaugranes el 1986 i el 2004 (3-1 i 2-1) i un empat el 2010 (1-1).

En territori milanès, els culers han visitat dues vegades San Siro per disputar dos amistosos el 1977 i el 1987. En les dues ocasions, triomf local per la mínima (2-1 i 1-0). A més, els dos conjunts van jugar el Trofeu Ciutat d’Oviedo al Carlos Tartiere el 1993 amb un 3-0 favorable al Milan.

Finalment, catalans i italians s’han vist les cares fins en tres ocasions en terres nord-americanes amb un historial de dues victòries blaugranes i una de milanesa. En la gira de la pretemporada passada, el duel entre ambdós conjunts es va saldar amb victòria per 0-1 amb gol d'Ansu Fati. El 2018, el Barça va caure a Santa Clara per 1-0, mentre que el 2003 es va superar al conjunt italià per 0-2 a Washington.

Les grans estrelles del duel

Rafael Leão i Oliver Giroud al capdavant o Theo Hernández en línies defensives són alguns dels perills que té l'AC Milan. Els milanesos han tornat definitivament a l'elit del futbol després de moltes temporades a l'ombra i gran part dels motius recauen en aquests noms.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut