El FC Barcelona renova la certificació Biosphere pel seu model responsable amb la societat i el medi ambient

El FC Barcelona renova la certificació Biosphere pel seu model responsable amb la societat i el medi ambient

El Club i el Museu han estat reconeguts, per segon any consecutiu, amb aquesta certificació que està alineada amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides

El FC Barcelona ha obtingut la renovació de la certificació Biosphere, reconeixement que verifica que tant el Club com el Museu desenvolupen els seus béns i serveis d'acord amb un model responsable amb la societat i el medi ambient. En aquest sentit, el Club continua treballant per incentivar un desenvolupament sostenible en tots els seus àmbits d’actuació per mantenir els estàndards i assolir o també renovar algunes de les principals certificacions de referència en matèria de sostenibilitat.

La certificació Biosphere està alineada amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides i l’atorga l'Institut de Turisme Responsable (ITR), un organisme independent creat el 1995 amb l'objectiu d'impulsar accions i programes de desenvolupament sostenible. L'ITR va néixer amb el suport de la UNESCO i és membre fundador del Consell Global de Turisme Sostenible (GSTC) afavorit per la Fundació de les Nacions Unides. Des del 2017, Biosphere s'ha constituït com el primer sistema de certificació en sostenibilitat a nivell mundial alineat amb l'Agenda 2030, els seus 169 objectius i 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquesta mateixa línia, i per segon any consecutiu, tant el Club com el Museu han estat reconeguts de nou amb aquesta certificació després de continuar reportant els indicadors relacionats amb temàtiques com el canvi climàtic, l’energia sostenible, l’aigua, la biodiversitat, la protecció i el consum responsables, les infraestructures sostenibles, les destinacions turístiques sostenibles, el patrimoni cultural, el desenvolupament econòmic i inclusiu, el benestar, seguretat i salut, la promoció de la formació inclusiva i de qualitat, la igualtat de gènere i l’empoderament femení, la reducció de les desigualtats i el treball digne, entre d’altres.

Cal destacar que com a criteri indispensable per renovar la certificació s’han de verificar, com a mínim, tres accions de millora realitzades i en el cas del FC Barcelona han estat: el càlcul de l’empremta de carboni, la promoció de menús saludables per a les persones treballadores i visitants de les seves instal·lacions, l’existència d’una guia de llenguatge inclusiu i l’aplicació de sensors de llum als lavabos, especialment al Museu, per afavorir l’eficiència energètica.

Treball constant per promoure iniciatives sostenibles

Cal recordar que la sostenibilitat és un dels pilars del Pla Estratègic 2026, entesa des de diferents àmbits: l’econòmic no financer, de governança, l’esportiu, el social i l’ambiental. D’acord amb aquest plantejament, des del Club es continuen promovent iniciatives sostenibles, com les que s’estan duent a terme en les obres de l’Spotify Camp Nou, així com les que també formen part de l’Espai Barça i el seu disseny. Aquestes estan tenint un impacte directe en el procés de remodelació del futur Estadi, i també el tindran amb la finalització del projecte de l’Espai Barça, tant a nivell energètic, d’aigua, residus i preservació de la biodiversitat, ja que s’aplicaran a totes les instal·lacions on es desenvolupa l’activitat quotidiana del Club, tant a Les Corts com al complex de la Ciutat Esportiva.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut