Unión Vecinal Trinidad - Barça: Golejada blaugrana i a la final! (4-8)

Els culers han superat els argentins en un festival golejador i s'enfrontaran al Porto a la final de la Copa Intercontinental 2023 / FOTO: MIGUEL CASSINI (Federación San Juanina de Patín)

El Barça ha superat l'Unión Vecinal Trinidad i s'ha classificat per a la final de la Copa Intercontinental 2023 (4-8). Els d'Edu Castro han tingut el control del duel en tot moment i no han patit en excés. Els blaugranes han encarrilat el partit a la primera part amb tres gols en pocs minuts, mentre que a la segona meitat s'ha viscut un festival golejador en un Aldo Cantoni vibrant. Així, el Barça disputarà la final de la Intercontinental la matinada del diumenge al dilluns contra el Porto (01.00 hores), que ha vençut el Lomas de Rivadavia.

Inici intens i amb oportunitats

En un Aldo Cantoni ple a vessar, el Barça ha començat endollat el partit i João Rodrigues, en els primers minuts, ja ha tingut les primeres oportunitats. En l'ocasió inicial, s'ha topat amb el travesser de la porteria argentina. A l'altra banda, Carles Grau també ha hagut d'intervenir pels atacs elèctrics de l'UVT amb grans aturades. Al cap de 10 minuts del duel, el porter blaugrana s'ha tornat a fer gegant aturant la falta directa de Carlitos López per una targeta blava a Xavi Barroso. El campió de Sud-amèrica ha fet valdre el seu nom i no li ha plantejat les coses fàcils als d'Edu Castro.

Els blaugranes premen l'accelerador

El Barça ha continuat picant pedra, però s'ha trobat amb les aturades de Martin Álvarez sota pals. Finalment, ha obtingut la recompensa en una jugada elaborada que ha acabat amb un penal comès sobre Marc Grau. João Rodrigues ha sigut l'encarregat de superar el porter local, obrir la llauna i travessar per primera vegada la muralla argentina (0-1, min. 15). L'Unión Vecinal Trinidad ha rebut un cop dur, ha tingut imprecisions i això ho han aprofitat els blaugranes per posar terra per mig en el partit. Una gran conducció des del seu propi camp d'Eloi Cervera ha permès el segon gol en l'electrònic (0-2, min. 19), mentre que en un contracop Pau Bargalló ha fet pujar el tercer en el marcador després d'una bona paret amb Ignacio Alabart (0-3, min. 22). Així, la resistència argentina ha acabat decaient i els culers han marxat a vestidors amb un bon avantatge sota el braç.

DSC_3759

El Barça continua engrandint la diferència...

A la represa, el Barça ha seguit amb l'embat a l'àrea visitant i la diferència en el lluminós encara s'ha engrandit més. Una gran passada d'Ignacio Alabart des de darrere la porteria l'ha aprofitat João Rodrigues per batre Martin Álvarez i marcar el quart gol blaugrana (0-4, min. 28). Tot i això, l'UVT no s'ha acabat d'arronsar i ha retallat distàncies tot seguit amb una diana d'Emmanuel Rodríguez en un contracop (1-4, min. 29). Dos minuts després, els àrbitres han xiulat un penal favorable als argentins i li han ensenyat una targeta blava a Carles Grau, fet que ha provocat que Sergi Fernández entrés en el partit. I de quina manera ho ha fet, ja que el 10 blaugrana ha aturat en primera instància la pena màxima i després la segona oportunitat de Víctor Núñez.

... i festival golejador a l'Aldo Cantoni

I les errades locals les ha aprofitat el Barça a partir de Pau Bargalló. El davanter ha fet un canvi de ritme des del seu propi camp, ha entrat dins l'àrea i ha marcat el cinquè gol a la mitja volta per aturar qualsevol mena d'insurrecció argentina (1-5, min. 32). I per si no en tenia prou amb el primer, Eloi Cervera ha tornat a marcar un golàs en una diana calcada a la primera, amb una conducció individual endinsant-se fins a l'àrea local i superant amb un xut potent Martín Álvarez (1-6, min. 39). Malgrat el resultat abundant, l'UVT ha reaccionat i s'ha acostat en el marcador amb dos gols consecutius. El primer, de Carlitos López, exblaugrana, que ha volgut acomiadar-se de l'hoquei amb un golàs i ha rebut l'ovació del públic del Cantoni, mentre que Matías Aciar ha batut Carles Grau en una directa per la desena falta blaugrana (2-5, 2-6, min. 43).

En l'acció següent, els argentins han comès la desena falta i ha sigut el torn del Barça de llançar la directa. Pau Bargalló ha agafat la responsabilitat i no ha fallat amb la seva màgia particular per marcar el setè gol culer i el hat-trick en el seu compte particular (3-7, min. 44). L'atac blaugrana no s'ha aturat i el de Sant Sadurní d'Anoia s'ha passat a l'apartat d'assistent per deixar-li la diana en safata a João Rodrigues, que també s'ha convertit en autor de tres gols (3-8, min. 48). El marcador tampoc ha deixat respirar i els àrbitres han tornat a xiular un penal favorable a l'UVT que ha convertit Mariano Ortiz (4-8, min. 48). Amb aquest resultat, els d'Edu Castro han aconseguit el passi a la final de la Copa Intercontinental 2023 i es veuran les cares amb el Porto, repetint la final del 2018, també disputada a San Juan.

Unión Vecinal Trinidad, 4
Barça, 8

Unión Vecinal Trinidad: Martin Álvarez, Emmanuel Rodríguez, Victor Nuñez, Mariano Ortiz, Carlitos López -cinc inicial- Matías Aciar, Facundo Peralta, Leandro Castro, Matías Silleros, Brian Galante

Barça: Carles Grau, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso, João Rodrigues -cinc inicial- Sergi Fernández, Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca, Eloi Cervera

Gols: João Rodrigues (0-1, min. 15), Eloi Cervera (0-2, min. 19), Pau Bargallo (0-3, min. 22), João Rodrigues (0-4, min. 28), Emmanuel Rodríguez (1-4, min. 29), Pau Bargalló (1-5, min. 32), Eloi Cervera (1-6, min. 39), Carlitos López (2-6, min. 43), Matías Aciar (3-6, min. 43), Pau Bargalló (3-7, min. 44), João Rodrigues (3-8, min. 48), Mariano Ortiz (4-8, min. 48)

Àrbitres: Franco Ferrari i Silvia Coelho. Targeta blava a Xavi Barroso i Carles Grau (Barça). Faltes: 11-11