Rayo Vallecano - FC Barcelona: Remuntada sense culminar (1-1)

Després que els locals s'avancessin en el marcador, els blaugranes han empatat el duel a la segona meitat, però no ha estat suficient per trencar amb el malefici de Vallecas

Una remuntada a mig camí. El FC Barcelona ha empatat contra el Rayo Vallecano (1-1) en un duel on els blaugranes han necessitat un punt més d'intensitat per aconseguir els tres punts. El conjunt madrileny s'ha avançat als minuts finals de la primera meitat i els barcelonins han igualat el resultat al tram final del matx. Malauradament, el temps que restava no ha estat suficient per acabar de culminar la remuntada.

Sense Ter Stegen ni Gavi, però amb Frenkie i Pedri sortint com a titulars, el Barça afrontava un partit clau després de la finalització de la finestra internacional. Amb Iñaki Peña, Cancelo, Balde, Iñigo Martínez, Ferran, Lewy, Christensen, Romeu i Lamine completant l'onze inicial els de Xavi Hernández han començat un duel exigent fora de casa.

Amb dificultat, se'n surten...

Sense un dominador clar, els minuts han anat passant. Els primers a avisar han estat els madrilenys que amb un xut creuat d'Isi Palazon han amenaçat la porteria d'Iñaki Peña que ha acabat atrapant l'esfèrica després d'un petit ensurt.

Ara bé els blaugranes, amb dificultats, també han generat alguna arribada interessant. La bona circulació de pilota impulsada per Frenkie, Pedri i Oriol Romeu en el triangle han permès sortir de les ajudes defensives i la pressió dels de Vallecas, molt intensa en la primera meitat. D'aquesta connexió ha arribat la primera jugada de perill del combinat barceloní. De Jong ha connectat amb Lewandowski, però malauradament, el polonès s'ha passat de frenada i no ha pogut armar el xut i la pilota s'ha perdut per línia de fons ( min. 8)

Els de Xavi han estat pacients per trobar els espais. I és que tot i que el Barça no ha tingut problemes en la sortida de pilota, sí que els ha faltat precisió per trobar la connexió amb la línia davantera. Davant l'absència de pilotes filtrades, Lamine Yamal, atent, ha endarrerit la posició per rebre la pilota, i un cop amb l'esfèrica als peus ha fet fins a tres retalls per plantar-se davant del porter, però la rematada ha estat massa tova i Dimitrievski ha aturat sense problemes (min. 28).

... però colpeja primer el Rayo

Amb alguns minuts de ritme blaugrana i amb alguns de ritme madrileny, la intensitat ha estat el que ha decantat la balança primera meitat. El conjunt de Francisco Rodríguez amb un punt més ha estat capaç de posar en més problemes als barcelonins, però el gol local ha arribat amb un punt de fortuna. Després d'un refús d'una falta directa, Unai López ha entaulat una rematada des dels 30 metres imparable per a a Iñaki Peña (1-0, min. 38).

Precisament la marxa de més que tenia el Rayo a la primera meitat, l'ha pres el Barça a la segona. Amb aquest bats més d'electricitat, el combinat culer ha encadenat tres ocasions de perills als primers minuts del segon temps. Un xut de Cancelo i dues rematades de cap, una de Ferran i una de Pedri han posat la por al cos als locals.

El Barça es queda a mig camí

Amb l'empenta del Barça que ha portat un degoteig constant d'arribades a l'àrea de Dimitrievski, el Rayo Vallecano ha adoptat una formació conservadora, per protegir el resultat favorable. I és que els madrilenys gairebé no han sortit del seu propi camp. De mica en mica els blaugranes han anat tenint ocasions més clares fins a arribar a estar a punt de marcar el primer amb una triple ocasió amb un pal de Raphinha i amb un xut de Fermín i Lewy que ha acabat a l'esfèrica sortint per línia de fons.

Per sort tot esforç té la seva recompensa i els culers aquesta temporada són gairebé especialistes és les remuntades. Entre Lewandowski i Lejeune en pròpia porta, el Barça ha posat la primera pedra (1-1, min. 82). Però malauradament, els deu minuts que restaven de duel no han estat suficients per culminar la gesta i els blaugranes han acabat sumant un punt que es queda a mig camí.