Barça - Benfica: Debut estel·lar (5-0)

Les blaugranes han sumat la primera victòria en la competició europea amb una golejada davant de l'afició

Estrelles en la pilota i sobre el terreny de joc. El debut a la Champions del FC Barcelona no ha deixat indiferent a ningú. I és que les blaugranes han derrotat al Benfica (5-0) en un duel de clar domini blaugrana. Un cop oberta la llauna, les de Jonatan Giráldez han posat la marxa golejadora i no han donat cap opció al conjunt portuguès.

El Benfica planta cara...

Amb ganes d'iniciar una nova temporada en la competició europea, les blaugranes han sortit a totes al terreny de joc. Un duel contra un Benfica disposat a no posar les coses fàcils a les blaugranes, i de fet així ho ha demostrat. Als primers minuts de partit el conjunt roig ha estat l'encarregat de marcar el ritme del partit. Molt actives en atac i atentes en defensa, les portugueses han posat la por a l'afició culer amb un parell d'arribades de perill.

A més, també han fet una gran tasca defensiva. Malgrat que les de Jonatan Giráldez aconseguien connectar amb la línia atacant, la defensa del Benfica neutralitzava les ocasions amb contundència.

... però les culers obren la llauna

Per la banda dreta i com un llampec, Hansen ha estat la dinamita de l'atac culer. Les seves cavalcades han estat les principals generadores de perill i el Barça ho ha sabut aprofitar. Precisament, d'una arribada de la noruega ha pujat al marcador el primer gol blaugrana. Amb una velocitat imparable, la número 10 ha arribat fins a l'àrea petita, però el seu xut no ha arribat a bon port. Alexia, atenta, ha caçat el refús a l'aire i amb una rematada de cap ha enviat la pilota al fons de la porteria de Pauels (1-0, min 15). Un gol històric que la situa com la màxima golejadora del club a la Champions (20).

S'apaga l'atac portuguès, s'encén el blaugrana

Amb avantatge en el lluminós, l'equip de Jonatan Giráldez ha pres el timó del duel i l'àrea portuguesa ha estat un no parar d'ocasions locals. Les visitants han perdut l'empenta dels primers minuts i la porteria de Cata Coll ha quedat deserta.

D'entre totes les arribades, les blaugranes n'han transformat dos més abans del descans. Primer, Alexia ha marcat el doblet (2-0, min. 40) i després Aitana s'ha tret el barret amb una rematada impecable per posar el tercer abans d'anar a vestidors.

Com si es tractés d'un "copiar i enganxar", la segona part ha començat igual que ha acabat la primera: amb gol d'Aitana. La migcampista ha firmat el doblet amb un gol des de la frontal de l'àrea després d'una jugada i una assistència marca de la casa de Hansen.

Com era d'esperar a la segona meitat han arribat els canvis, i amb ell s'ha produït l'entrada al terreny de joc d'Oshoala. A la nigeriana no li han calgut invitació sumar-se a la festa, ja que amb un gol acrobàtic ha posat el 5-0 (min. 61). Una altra jugadora que ha sortit des de la banqueta ha estat Clàudia Pina, que ha disputat el seu partit número 100 amb l'elàstica blaugrana.

Els 100 de Jonatan

Amb el 5-0 en el marcador i el partit sentenciat, els minuts finals del duel ha estat un mer tràmit per les jugadores i per Jonatan Giráldez que ha pogut aconseguir la victòria en el seu centenari. El tècnic gallec ha arribat a la xifra rodona de 100 partits dirigint la banqueta blaugrana i ho ha celebrat de la millor manera possible, amb el primer triomf europeu de la temporada.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 5
Benfica, 0

Barça: Cata Coll, María León, Marta, Mariona (Oshoala, min. 60) , Graham (Vicky López, min. 77), Alexia (Patri, min 46), Aitana, Walsh, O. Batlle,  Engen, Brugts (Paralluelo, min. 60)

Benfica: Pauels, Alidou (Norton, min. 65), Ana Seiça, Andreia Faira, Francisca Nazareth (Martins, min. 87), Jéssica Silva (Marta Cintra, min. 65), Lucia Alves (Almeida, min. 87), Catarina Amado, Gasper, Falcón (Raysla, min. 57), Araujo

Gols: 1-0, Alexia Putellas (min. 15); 2-0, Alexia Putellas (min. 39); 3-0, Aitana (min. 44); 4-0, Aitana (min. 52); 5-0, Oshoala (min. 61).

Àrbitres: Lina Lehtovaara, Heini Hyvönen, Tonja Weckström. Targeta groga per Catarina Amado i Lucia Alves