Cinquè partit del Barça a Dallas

Roma, Juventus, Madrid i el mateix Amèrica han estat els rivals en territori texà

El FC Barcelona tornarà a Dallas. El partit amistós del proper 21 de desembre contra el Club Amèrica de Mèxic serà el cinquè dels culers a Dallas, amb un balanç de dues victòries, un empat i una derrota en la que és la vuitena ciutat més gran dels Estats Units.

Segon cop contra l’Amèrica... segona victòria?

La primera visita a la ciutat dels ‘cowboys’ va ser fa 12 anys, precisament contra l’Amèrica de Mèxic. El Barça va aterrar a Dallas per primer cop l’estiu del 2011, quan gairebé 61.000 persones van assistir a l’AT&T Stadium per veure en acció els jugadors dirigits per Pep Guardiola, flamants campions d’Europa. El FC Barcelona es va imposar per 2-0 contra els mexicans.

Una rematada impecable de David Villa va avançar als de Guardiola. Els mexicans van intentar igualar el partit en més d’una ocasió, però Víctor Valdés va evitar-ho en tot moment. Però al minut 90, tota opció d’empat per part dels mexicans va ser eliminada, quan Seydou Keita va aprofitar una gran internada en atac de Gerard Deulofeu, que va assistir el malià que sol davant la porteria va executar el definitiu 2-0.

La Roma, l’únic botxí

El Cowboys Stadium -l’altre nom amb el qual és conegut l’AT&T Stadium, en ser la seu dels Dallas Cowboys- va tornar a rebre el Barça en un torneig amistós. La Roma va ser el rival dels jugadors dirigits per Ernesto Valverde, que van caure golejats per 2-4 l’estiu del 2018.

Rafinha al minut 6 va obrir la llauna per als culers després de recollir una gran assistència de Luis Suárez. El Shaarawy va igualar el marcador minuts després. Malcom, al minut 49, va tornar a avançar els culers contra l’equip que el va fitxar hores abans que el Barça. Coses del destí. Tot i això, l’alegria no va ser definitiva, ja que Florenzi va empatar 30 minuts després el partit i Cristante, al 82, va avançar els romans amb un mal refús de Cillessen. Perotti, tres minuts més tard, i de penal, va culminar la remuntada dels italians.

Dos anys sense viatjar a EUA

La pandèmia va privar el Barça de viatjar als Estats Units els anys 2020 i 2021. Quan per fi tot va tornar a la normalitat, els culers van tornar a jugar a Dallas. En aquest cas, contra la Juventus i al Cotton Bowl, l’altre gran estadi de la ciutat texana.

En el penúltim partit de la gira estatunidenca els jugadors ja entrenats per Xavi Hernández van aconseguir un 2-2 amb un estel·lar Ousmane Dembélé, que va marcar els dos gols. Ambdós en grans jugades individuals des de la dreta, on va esquivar quatre defenses en cada ocasió. Moise Kean, també amb un doblet, va ser la gran referència bianconera en atac.

El Madrid, la víctima més recent

Aquest mateix 2023 el Barça va disputar el que fins ara és l’últim partit del Barça a Dallas. Novament l’AT&T Stadium va ser l’emplaçament del tercer Clàssic de la història en territori estatunidenc. Va ser el dia de l’eclosió de Fermín López, que va liderar el 3-0 del Barça amb un gol i una gran assistència. Les altres dianes van ser obra de Dembélé -la seva última amb el Barça- i de Ferran Torres.