Barça 104-92 Girona: Exhibició ofensiva i bitllet per a la final

Barça 104-92 Girona: Exhibició ofensiva i bitllet per a la final

Els blaugrana han anat de menys a més i han acabat firmant una gran segona meitat amb un volum d'encert altíssim, que els col·loca a un partit del primer títol

El Barça jugarà la final de la Lliga Catalana ACB després de superar el Girona (104-92) en una segona meitat de gran nivell ofensiu i una defensa més intensa que ha trencat tots els intents de reacció gironina. Així doncs, el primer partit oficial de la temporada ha acabat amb un triomf en què també s'ha pogut veure el debut de Joel Parra, Willy Hernangómez i Darío Brizuela de blaugranes, un cop reincorporats després del Mundial.

Al ritme de Laprovittola

Inici de partit fulgurant d'un Barça amb Nico Laprovittola al comandament, amb tres triples gairebé de manera consecutiva que han donat un lleuger avantatge de fins a vuit punts. Però la ràpida resposta dels gironins ha pogut resistir les envestides de l'argentí, que, tot i acabar el primer període amb 11 punts, ha vist reduïda la diferència en el marcador (29-24).

En el segon període, el Girona ha sortit molt més endollat i ha capgirat el marcador amb relativa comoditat, i, tot i que el debutant Joel Parra s'ha carregat la responsabilitat ofensiva amb set punts, la marxa de més que han posat els homes de Salva Camps ha servit per assegurar-se un avantatge mínim al descans (46-51), aprofitant que la defensa culer estava molt per sota del seu potencial.

Però la mitja part li ha anat bé a Roger Grimau per reactivar l'equip i, apujant la intensitat defensiva i accelerant la circulació en atac s'ha dinamitat el partit. Un parcial de 13-0 ha restablert l'avantatge culer fins al 61-53, que el Girona només ha pogut aturar amb un temps mort. 

Però les dinàmiques ja s'havien invertit del tot. Els de Grimau han agafat velocitat de creuer i han estat capaços d'aconseguir una diferència que durant gairebé tot el segon temps ha estat al voltant dels 10 punts, gràcies a figures emergents com les d'un omnipresent Oscar da Silva o les aportacions de Nicola Kalinic i Jabari Parker, que han anotat també des del perímetre.

Entrats en el darrer quart, Roger Grimau ha tallat de soca-rel un intent de remuntada amb el Girona a vuit punts aturant el partit. Al final, tot i trobar-se un Girona combatiu fins i tot amb Juani Marcos i Sergi Martínez, els dos cedits pel Barça, a bon nivell, els recursos ofensius culers s'han acabat imposant.

Una semifinal en què els culers han anat de menys a més, però que els ha atorgat el bitllet per a la final d'aquest mateix dimarts, només 24 h després, on ja esperava el Baxi Manresa després d'imposar-se amb claredat al Joventut de Badalona (65-82).

 

Fitxa del partit

Barça: 104
Girona: 92

Barça: Satoransky (9), Laprovittola (20), Kalinic (10), Da Silva (15) i Vesely (6) - cinc inicial - Paulí (8), Brizuela (4), Hernangómez (6), Abrines (9), Parker (10), Nnaji (0) i Parra (7).

Girona: Brown (3), Sergi Martínez (4), Iroegbu (13), Yves Pons (10) i Sorolla (4) - cinc inicial - Fjellerup (11), Vila (4), Juani Marcos (6), Quino Colom (10), Goloman (14), Susinskas (7) i Dordevic (6).

Parcials: 29-24, 46-51 - descans - 77-68, 104-92.

Àrbitres: Óscar Perea, Arnau Padrós i Alberto Baena.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut