Nou blaugranes campiones del món!

La selecció espanyola s'ha emportat el Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda 2023 després de superar a Anglaterra a la final (foto FIFA.COM)

Cata Coll, Laia Codina, Irene Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Salma ParallueloAlexia Putellas, Maria Pérez i Mariona Caldentey s'han proclamat campiones del món! Les nou jugadores del Barça de la selecció espanyola han superat a Anglaterra a l'Olympic Stadium de Sidney per 1-0 a la final del Mundial d'Austràlia i Nova Zelanda 2023.

A la selecció anglesa, Lucy Bronze i Keira Walsh han jugat tot el partit, però no han aconseguit emportar-se el títol cap a Anglaterra.

mini_1627000814
FIFA.COM

FIFA.COM

S'avança Espanya

La selecció espanyola ha sortit molt millor a la final, dominant molt el partit amb el control de la pilota. On s'ha vist una Salma Paralluelo molt activa buscant l'espai que deixaven a l'esquena de la defensa anglesa. Això sí, la primera ocasió de la final ha estat per Anglaterra, quan Daly, la davantera de l'Aston Villa ha enviat una pilota al travesser (min. 15).

Espanya continuava buscant el gol i l'ha trobat en el minut 29. Olga Carmona ha rematat amb un gran xut ras que ha superat a la portera anglesa després d'una gran assistència de la culer Mariona Caldentey. Les blaugranes de la selecció espanyola han estat molt actives durant tota la primera part, mentre que Keira Walsh i Lucy Bronze no han pogut superar el domini espanyol en els primers 45 minuts.

Perdona Jenni Hermoso el segon

A la represa la seleccionadora angleses han mogut fitxa amb dues substitucions i s'ha notat en el terreny de joc, ja que s'ha igualat més el partit. Però, així i tot, les jugades més clares han tornat a ser d'Espanya. Primer ho ha intentat Mariona Caldentey amb un xut que només la portera ha evitat que acabés a l'escaire. Minuts després ho ha tornat a provar Aitana Bonmatí des de fora de l'àrea.

1627141953

Però la més clara que ha tingut Espanya ha estat des del punt de penal. Mariona Caldentey ha provocat unes mans clares de Keira Walsh dintre de l'àrea, que l'àrbitra ha acabat senyalitzant després de consultar el VAR. I Earps li ha endevinat la intenció a Jenni Hermoso i ha aturat la pena màxima.

Nou campiones i dos premis individuales

En els minuts finals les angleses han trepitjat l'accelerador i han començat a arribar més per la banda de James. Però Cata Coll, la portera del Barça ha aturat totes les aproximacions de la selecció britànica.

Al final, no se li ha escapat la final a Espanya i s'han proclamat campiones del món per primera vegada a la seva història. Per si aquest no fos prou reconeixement, hi ha hagut dues futbolistes blaugranes que també han tingut una distinció individual.

Salma Paralluelo pot enorgullir-se de per vida d'haver estat nomenada la millor futbolista jove del torneig, mentre que Aitana Bonmatí ha acabat sent la jugadora més valuosa, posant el colofó a un campionat fantàstic i a una temporada memorable de la de Sant Pere de Ribes.