Entrevista exclusiva a Ilkay Gündoğan: “Estic a punt per jugar on sigui”

Entrevista exclusiva a Ilkay Gündoğan: “Estic a punt per jugar on sigui”

El nou jugador blaugrana ha mostrat la il·lusió que té de jugar al FC Barcelona en la seva primera entrevista amb els mitjans de comunicació del Club

İlkay Gündoğan té discurs. Quan parla, se l'ha d'escoltar. Ho fa tranquil, però sempre amb un missatge clar i entenedor. En una entrevista exclusiva als mitjans del Club, l’alemany repassa en quin moment va decidir fitxar pel Barça, on se sent més còmode sobre la gespa i el que espera d’aquesta propera temporada.

 

Com va ser la teva presentació com a jugador del Barça? Tal com esperaves?

“Diria que va ser més o menys el que esperava. Vaig veure a les xarxes socials alguns fragments de la presentació d’Íñigo Martínez, així que podia saber què podia esperar. Igualment, va ser molt emocionant: és el meu primer cop aquí, al camp d’entrenament. Estar a la gespa, vestit amb l’equipació sencera, estant amb la meva família, veient les instal·lacions, és un dia molt emocionant i estic molt content.”

Des que es va anunciar que series jugador del Barça fins a la teva arribada van passar uns quants dies. Tenies ganes de començar i conèixer els nous companys?

“Sí, per descomptat. No podia esperar, alguns d’ells ja els coneixia, com el Marc (Ter Stegen), de la selecció; el Robert (Lewandowski) del temps que vaig passar al Borussia Dortmund; l’Eric Garcia i el Ferran Torres, del Manchester City. Així que estic familiaritzat amb l’equip. També perquè veia els partits i veia les qualitats de cada jugador. Tot i això, conèixer-los per primer cop a la pretemporada em fa sentir com el primer dia a l’escola, tot és nou, noves impressions... Així que sí, per descomptat, estàs una mica nerviós, però és una cosa de la qual tenia moltes ganes.”

La decisió al 100% de fitxar pel Barça la vaig prendre després de la final de la Champions League

Gündoğan

En quin moment vas decidir fitxar pel Barça? Abans o després de guanyar la Champions League?

“Bé... la decisió al 100% probablement la vaig prendre després de la final de la Champions League. És a dir, vam tenir converses (amb el Barça) bastant abans, el meu contracte s’acabava i hi havia incertesa sobre el meu futur. Però vaig intentar deixar-ho de banda, perquè era possiblement el partit més important de la meva carrera, la final de la Champions League a Istanbul. Així que sí, estava molt focalitzat en el partit i en guanyar. És per això que volia prendre’m el meu temps i no haver de prendre una decisió abans. I, un cop el partit es va acabar, un cop la vam guanyar, de manera natural comences a pensar en el teu futur i decideixes.”

Pep Guardiola va ser el teu entrenador durant set anys i ara ho serà Xavi. Penses que t’adaptaràs més ràpidament que un jugador que ve d’un altre entorn?

“No ho sé. Però m’ho puc imaginar, sent honest. És una escola similar, és un tipus d’educació semblant. Suposo que els entrenaments seran també molt semblants al que he fet a Manchester durant els últims anys. Al cap i a la fi, el Barça juga un tipus de futbol similar. Estic aquí per adaptar-me tan ràpid com pugui, perquè és quan realment ets capaç de demostrar què ets capaç de fer i les teves actuacions milloren al camp. Utilitzaré aquestes poques setmanes fins al primer partit oficial per preparar-me tan ràpid com pugui.”

Actualment, el Barça té molts jugadors joves al mig del camp. Parlem de Gavi, Pedri o fins i tot Frenkie de Jong. Quina n’és la teva opinió?

“Penso que cada un d’ells ja ha fet coses increïbles. I encara poden aportar moltes coses més al joc, tenen molt potencial i poden ser encara molt millors jugadors. Tinc moltes de ganes de compartir terreny de joc amb aquesta mena de jugadors, específicament. Potser perquè jo soc migcampista i tens aquesta classe de jugadors més a prop teu. Així que sí, crec que és molt important per a l’equip que els jugadors, especialment els migcampistes, trobin una bona connexió i un bon equilibri entre ells. No puc esperar per compartir moments increïbles amb ells al camp, entrenar, jugar i tenir èxit.”

Podries dir-nos en quina posició del mig del camp et trobes més còmode?

“És estrany perquè, fins i tot en el passat, de tant en tant, he canviat. Concretament, els últims dos anys he jugat en un rol més ofensiu, apropant-me més a l’àrea rival, creant joc, marcant gols... que és increïblement divertit. Recordo, en concret, una temporada que vaig jugar com a volant, com a número ‘6’, sol, només jo. Els últims quinze, setze, disset partits en la mateixa posició i ho vaig gaudir, em va encantar, també vam guanyar la Lliga per un punt per davant del Liverpool. Així que va ser un temps increïble en una posició totalment diferent. O sigui que crec que és una qüestió d’interpretació. Estic còmode jugant més ofensivament, més defensivament. Crec que és més una qüestió del que fas fora de la teva posició i d’on sigui que l’entrenador et necessiti. Estic a punt per jugar on sigui. Perquè crec que he demostrat també en el passat que puc jugar defensivament i ofensivament.”

Sergio Busquets és una de les raons més importants dels èxits d’aquest equip en el passat

Gündoğan

Aquesta serà la primera temporada per al Barça sense Sergio Busquets. Creus que afectarà d’alguna manera l’equip?

“Bé, crec que era una gran figura dels últims anys. Ell era, en la meva opinió, una de les raons més importants dels èxits d’aquest equip en el passat. No només es perd un gran jugador, sinó també un gran caràcter. Penso que, de vegades, es necessita temps per equilibrar-ho tot, però això també dona oportunitats a d’altres de fer un pas endavant: algú com jo que ve de fora o algú que ja és aquí i pot guanyar més importància no només en el joc, sinó també en el seu rol dins l’equip. Així que crec que és una cosa que passarà automàticament, és un procés que, de vegades, necessita una mica de temps, però tard o d’hora acabarà passant i veurem el resultat al camp.”

Vas parlar amb Guardiola sobre el Barça? Ens referim durant els anys en què estaves al City, no després de dir-li que marxaves.

“No vam parlar mai d’això. Vull dir que ell sempre parla del Barça, no només amb mi, sinó amb tothom, amb la premsa... amb les millors paraules que es poden utilitzar per descriure aquest lloc. Ell estima molt el Barça, és el seu equip, ell és d’aquí, és català, està orgullós de tot el que ha fet aquí i està orgullós del que ha passat des que va marxar del Club. Sé que encara veu molt el Barça, potser tots els partits, i estic segur que ho farà ara amb mi estant aquí. Està enamorat d’aquest club.”

Que n’esperes, d’aquesta temporada? La Lliga ha de ser la prioritat o potser la Champions League?

“Bé, totes dues. La Lliga és una competició basada en el dia a dia. Comences a treballar-ho quan comença la pretemporada. La Lliga és un procés llarg en què pots relliscar de vegades, però has de ser-hi, constantment. Però, després, per descomptat, la Champions League... Sé que aquest club a Europa aspira al màxim nivell. I ara em té a mi, a algú que ve del club que acaba de guanyar la Champions League. Per descomptat que tinc ganes de més. El millor seria repetir el que va passar l’any passant a la Lliga i fer-ho millor a la Champions League. Això és al que aspirem, aquest és l’objectiu. Començarem a treballar-hi des del dia 1 i estic segur que el potencial hi és, i només necessitem mostrar-ho al camp.”

ent_tarda2007-066

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut