İlkay Gündoğan:

İlkay Gündoğan: "Afronto un nou repte il·lusionant"

L’alemany ha destacat, en el dia de la seva presentació, que està molt il·lusionat de poder jugar a l’equip que seguia des de petit

İlkay Gündoğan ha estat presentat com a nou jugador del Barça a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on se l’ha pogut veure fer els primers tocs de pilota amb la indumentària blaugrana. Des del primer moment que ha agafat el micròfon ha demostrat les ganes que té de jugar al FC Barcelona, ja que, com ell mateix diu: “He seguit el Club d'ençà que era adolescent i estic molt orgullós de poder defensar aquests colors. És un somni que tenia de petit”. De fet, un dels seus ídols de jove era Ronaldinho, la manera de jugar del brasiler meravellava Gündoğan.

El migcampista alemany ha reconegut que Xavi ha estat clau per al seu fitxatge, ja que quan l'entrenador blaugrana es va posar en contacte amb ell, va tenir clar que anaven pel bon camí. Segons Gündoğan: "Em vaig sentir reflectit en Xavi, també per la manera com jugava. Hem tingut molt bona connexió des del primer moment". A més, l'alemany també li ha transmès a l'entrenador que està preparat per jugar a la posició que li demani al mig del camp i que pot rendir de la millor manera jugant més defensiu o més ofensiu.

"He seguit el club des que era adolescent, jugar al Barça és un somni"

İlkay Gündoğan

Adaptar-se ràpidament a l’equip no serà cap problema, diu Gündoğan: “Tindré poc temps per adaptar-me, però crec que tinc les qualitats per fer-ho ràpidament”. Una altra ajuda que tindrà el de Gelsenkirchen són dos vells coneguts. Això ha dit sobre les converses que ha tingut amb Lewandowski i Ter Stegen: “Quan ells em parlaven del Barça i de la ciutat, vaig veure com els brillaven els ulls. Em van enviar un missatge molt poderós, però no va influir en la meva decisió, tenia clar que volia venir”.

Gündoğan sap el que significa venir a un equip com el Barça, i sap que serà un repte: “L’equip ha guanyat la Lliga, però aquest any toca fer-ho millor. Tenim molt potencial a la Champions, i volem intentar-ho. Serà difícil, però m’agraden els reptes”. Ell mateix ha vist l’evolució del Barça en els últims anys i creu que aquesta temporada podran tornar a competir a Europa. “La combinació entre jugadors joves de molt nivell i experiència serà clau per competir pels grans títols”, diu l’alemany.

2023-07-17_PRESENTACIOGUNDOGAN_49

Un fitxatge molt desitjat

Abans que el jugador agafés el micròfon, el president Joan Laporta ha deixat clar que aquest era un dia molt important per al Barça, ja que un jugador del nivell de Gündoğan ha rebutjat ofertes econòmiques molt superiors per venir i ser un culer més, cosa que per a ell és un honor i significa molt per al Club. A més, també ha recordat que l'alemany va ser el primer jugador que Xavi Hernández els va demanar, fet que ha refutat Mateu Alemany, quan ha dit que aquest fitxatge es va preparar a "foc lent". Finalment, Laporta ha expressat la il·lusió que tenen tots els culers per tot el que pot aportar un jugador de l'experiència i el nivell de Gündoğan.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut