Gündoğan i Lewandowski es retroben nou anys després

Gündoğan i Lewandowski es retroben nou anys després

Tots dos van coincidir al Borussia Dortmund entre el 2011 i el 2014, quan el polonès va fitxar pel Bayern de Múnic

El dia que Gündoğan coincideixi amb els seus nous companys d’equip serà un dia ple de retrobaments. El flamant campió d’Europa amb el Manchester City tindrà a Barcelona fins a quatre companys al vestidor amb els quals ja ha compartit equip: Robert Lewandowski, Eric Garcia, Ferran Torres i Marc-André ter Stegen.

64,60% de victòries amb Gündoğan i Lewy al camp

El retrobament amb més història serà el de Gündoğan i Lewandowski, companys d’equip al Borussia Dortmund entre el 2011 i el 2014. Sota les ordres de Jürgen Klopp, tots dos van liderar un dels millors Borussia dels últims temps, duent-lo fins a una final de Champions que es va escapar al minut 89 contra el Bayern de Munic, l’any 2013.

Durant els cinc anys de Gündoğan a Dortmund, tres van ser amb Lewandowski a l’equip. Tots dos van coincidir un total de 74 vegades sobre la gespa, amb un balanç de 51 victòries, 15 empats i 13 derrotes, el que suposa un 64,60% de triomfs. En aquells 74 partits, el Borussia va marcar 189 gols, que són 2,4 gols per partit, i en va encaixar fins a 81.

Dos retrobaments en clau ‘citizens’

Al vestidor del Barça Gündoğan també es retrobarà amb Eric Garcia i Ferran Torres, amb qui comparteix passat al Manchester City. Amb el defensa va coincidir entre el 2018 i el 2021 sota les ordres de Pep Guardiola, mentre que amb el davanter va jugar-hi des de l’estiu del 2020 fins a l’hivern del 2021, quan el valencià va deixar la disciplina dels citizens i va fitxar pel Barça.

Dos Mundials amb Ter Stegen

Finalment, i ja pel que fa a les seleccions, Gündoğan també tindrà un aliat alemany a Can Barça. És Marc-André ter Stegen, amb qui ha coincidit repetidament a la mannschaft. Junts van participar en els Mundials del 2018 i el 2022, mentre que curiosament mai han disputat cap Eurocopa plegats. Gündoğan va ser-hi a les del 2012 i el 2021, mentre que Ter Stegen va formar part de la convocatòria de la del 2016.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut