La d’Eindhoven, la tercera final als Països Baixos

La d’Eindhoven, la tercera final als Països Baixos

La final de Champions serà la primera del femení disputada en territori neerlandès, mentre que el masculí va disputar-ne dues

El Barça femení està a les portes de la seva quarta final de Champions, que es jugarà el proper 3 de juny al PSV Stadium a la ciutat d’Eindhoven. On les blaugranes buscarà el seu segon títol, davant el Wolfsburgo. Aquesta serà la primera final de la història del femení als Països Baixos, però la tercera de la història del Club.

Les últimes tres finals del Barça femení havien estat a Budapest l’any 2019, on van caure davant l’Olympique de Lyon per 4-1. La segona l’any 2021 es va jugar a Göteborg (Suècia), on el Barça es va emportar el seu primer i únic títol davant el Chelsea (0-4). I la temporada passada la final va ser a Torí davant l’Olympqiue de Lyon (1-3).

La tercera final als Països Baixos

El femení mai ha jugat una final als Països Baixos, però el masculí sí. De fet, va disputar dues finals de Recopa a Rotterdam a l’estadi del Feyenoord, De Kuip.

La primera la va disputar el 15 de maig del 1991 davant el Manchester United. Els blaugranes venien d’eliminar a la Juventus de Torí i buscaven la quarta Recopa de la seva història amb Johan Cruyff a la banqueta. Però l’equip de Sir Alex Ferguson va aconseguir superar al Barça (2-1) amb dos gols de Mark Huges. El gol blaugrana el va marcar Ronald Koeman.

Però la següent vegada que els blaugranes van aterra als Països Baixos per jugar una final, no van perdonar i es van emportar la seva quarta Recopa davant el PSG. Aquell 14 de maig del 1997, el Barça de Bobby Robson va guanyar als francesos amb un gol de Ronaldo Nazário de penal. Aquell va ser l’última Recopa del Barça, que és el Club que més títols va aconseguir.

La quarta final davant un equip alemany

A la vegada, també és la primera vegada que el femení jugarà una final davant un conjunt d’Alemanya. Abans, s’havien enfrontat a dues vegades a un francès, l’Olympique de Lyon i una a un anglès, el Chelsea. En canvi, el masculí sí que ho ha fet tres cops, amb ple de victòries.

La primera vegada va ser davant el Fortuna Düsseldorf, a la final de la Recopa 1979. Aquell va ser el primer gran títol europeu de la història del Club. Els blaugranes van superar als alemanys per 4-3 a la pròrroga amb gols de Vicente Sánchez, Asensi, Rexach i Krankl, a la final amb més gols de la història de la competició.

RECOPA 1979

A més d’aquesta, el Barça s’ha enfrontat dos cops a equips alemanys en finals de Supercopa d’Europa. L’any 1992, el Dream Team arribava com a campió d’Europa i es va emportar la seva primera Supercopa després d’empatar a 1 al camp del Werder Bremen i guanyar 2-1 a l’Spotify Camp Nou.

Mentre que l’última vegada que els culers s’han enfrontat a un equip alemany a una final, va ser a la Supercopa d’Europa del 1997. Els de Louis Van Gaal que venien de guanyar la Recopa la temporada anterior, van superar a un Bourssia Dortmund campió d’Europa. A l’anada a l’Spotify Camp Nou, els gols de Luis Enrique i de Rivaldo van donar un 2-0 d’avantatge que no es va remuntar al Signal Iduna Park (1-1).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut