Baskonia - Barça: La primera posició és culer! (84-91)
Ofert per

Passi el que passi en la darrera jornada, els de Sarunas Jasikevicius acabaran la fase regular de la Lliga en la posició més alta de la taula després de guanyar el Baskonia al Buesa Arena

Ara sí, el Barça ja té assegurada matemàticament la primera posició de la fase regular de la Lliga ACB. L’ha aconseguit a Vitòria, contra el Baskonia, en un duel pel liderat. El triomf al Buesa Arena, més l’average contra els bascos a favor, permet als de Sarunas Jasikevicius afrontar l’última jornada abans dels play-off pel títol sense res en joc, ja amb el liderat a la butxaca. I tot just en el darrer enfrontament abans de viatjar a Kaunas, que farà arribar a la Final Four de l’Eurolliga amb la feina feta i un bon regust de boca.

Tot plegat en un autèntic partidàs al Buesa Arena, amb dos equips plenament conscients del que hi havia en joc. Però un enorme Barça, amb un 46% d’encert en els llançaments de tres i l’aparició d’Abrines en els moments clau, amb 6 triples, ha acabat decidint. Laprovittola, amb 22 punts de valoració, ha estat el més valorat.

Igualtat inicial

La igualtat absoluta amb què s’ha arribat al descans (45-45) ha escenificat l’actitud dels dos equips, després d’una primera part en què cap dels dos conjunts ha pogut decantar la balança.

Els llançaments de tres, amb un alt percentatge d’encert en les dues cistelles, han començat a marcar el ritme en l’inici, en uns minuts de joc molt ràpids. Però 9 punts de Mirotic en el primer quart han donat el primer avantatge culer (21-24, min 10). Una cistella de Jokubaitis (24-31, min 13) ha posat la màxima blaugrana fins a aquell moment, però uns minuts amb bona defensa dels locals i efectivitat en atac han tornat a equilibrar la balança (45-45, min 20).

Des del triple, cap al triomf

Aquest ritme altíssim s’ha mantingut a la represa, també per l’encert des del triple. Però l’aparició d’Abrines, amb 3 llançaments de 3 en 8 minuts (62-67, min 28) -6 en total- i una bona defensa davant Howard, ha posat una mica per davant els de Sarunas Jasikevicius en el seu millor moment del partit (64-73, min 30).

El +9 amb què s’ha arribat al darrer parcial ha estat suficient. Perquè, tot i que el Baskonia no ha baixat els braços (84-88, min 39), els de Jasikevicius han anat mantenint les distàncies i contestant els atacs dels locals per arribar al 84-91 final. I, d’aquesta manera, sumar la victòria número 28 que, ara sí, certifica matemàticament la primera posició.