Barça-Obradoiro: Efecte Mirotic per a recuperar el liderat (94-77)
Ofert per

El capità, amb un 40 de valoració, ha desencallat un partit igualat fins al descans, i els blaugrana ja han guanyat els 16 partits de Lliga que han jugat al Palau

El Barça ha fet els deures en l'últim duel al Palau abans de viatjar a Kaunas i ha superat un combatiu Obradoiro (94-77). Un Nikola Mirotic sublim (27 punts i 40 de valoració), especialment en el tercer quart, ha sufocat els esforços dels gallecs perquè els culers mantinguin una jornada més el liderat.

Màxima igualtat per començar

Als blaugrana els ha costat de valent trobar-se còmodes en el partit. Des de bon començament, els gallecs han demostrat ser un equip amb moltes alternatives en defensa i valents en atac, el que ha provocat una igualtat tant en el joc com en el marcador.

A més, Jan Vesely s'ha assegut amb dues faltes i no ha tornat a jugar en tot el partit, amb un dolor lumbar agut que l'ha impedit tornar, també, per precaució de cara als propers compromisos. Obradoiro ha pogut adquirir un avantatge de sis punts i el Barça, negat des del perímetre, no l'ha pogut reduir al final del primer quart (15-21).

Nikola Kalinic ha frenat la sequera des del triple amb el primer pels culers, i l'ha seguit Mirotic, que ja venia sent el millor, amb diversos rebots en atac i sumant anotacions des de la pintura. Tot això, sumat a la gran activitat interior de James Nnaji, amb tres taps imponents i un triple d'Abrines sobre la botzina ha fet que la primera part fos culer (35-32).

Mirotic, imparable

El marcador seguia sent curt fins que Mirotic ha dit prou. El capità ha decidit esclafar el seu rival i les ha encertat de tots els colors. Quan s'havia jugat poc menys del tercer període, havia anotat 15 punts en el quart i sense cap error, abans de deixar el duel ben encarat. I és que aquests 15 punts han estat la diferència entre Barça i Obradoiro en el tercer temps, que ha fet entrar el partit en els últims 10 minuts amb un color blaugrana (68-50).

Tot i que els visitants han buscat una reacció inicial amb els 7 primers punts del quart, Jasikevicius ho ha aturat amb un temps mort i el Barça ha despertat. Però l'exblaugrana Westermann, especialment encertat des del triple, ha volgut allargar la incògnita. Al costat culer, Jokubaitis ha liderat els atacs per mantenir-los a una distància prudencial que, al final, ha estat suficient per mantenir el liderat de la Lliga (94-77).

A pel liderat en solitari abans de la Final Four

Ara, els de Saras Jasikevicius visitaran Vitòria el diumenge per jugar contra el Baskonia (18.30h) per definir el líder en solitari de la competició domèstica abans d'agafar l'avió cap a Kaunas, on seran un dels quatre equips que es disputaran la glòria europea.