Campions sense jugar... o fora de casa?

Campions sense jugar... o fora de casa?

Repassem totes les vegades que el Barça s'ha proclamat campió de lliga d'aquestes dues formes, que és com pot ser-ho aquest cap de setmana

Ha arribat el moment. Després de 33 jornades de Lliga el Barça té la primera oportunitat de proclamar-se campió de forma matemàtica i sumar el segon títol d’aquesta temporada després de la conquesta de la Supercopa d’Espanya. De cara a aquest cap de setmana hi ha tres escenaris possibles.

Dues Lligues guanyades sense jugar

El que no vol cap barcelonista és que Reial Madrid i Atlètic guanyin els seus partits i el Barça no sigui capaç de vèncer al RCDE Stadium, el que postergaria el campionat alguna jornada més. Les altres dues possibilitats acabarien amb els blaugrana com a campions matemàtics. En una ho podria arribar a ser sense necessitat de jugar el seu partit, en cas que ni Reial Madrid (juga dissabte a les 21.00h contra el Getafe) ni l’Atlètic de Madrid (juga diumenge a les 16.15h a Elx) aconsegueixin guanyar.

El Barça seria campió sobre les 18.00h de la tarda de diumenge, tres hores abans de jugar. Si això passa, seria només la tercera vegada en la història del Club que s'és campió sense jugar, després dels casos de la temporada 1990/91, quan una derrota de l’Atlètic al camp de la Reial Societat va segellar el títol, i de la 2008/09, quan la primera Lliga de Guardiola va ser oficial amb una derrota merengue a Vila-real.

laporta guardiola lliga 2009

I nou guanyades a domicili

Per contra, i tenint en compte les altes possibilitats que hi ha que els dos equips madrilenys sumin els tres punts d’aquesta jornada, o almenys un d’ells, el Barça seria campió si guanya el derbi barceloní. Si això succeeix, seria la desena Lliga aconseguida a domicili. El primer exemple va ser, precisament, en la primera Lliga espanyola de la història.

La temporada 1928/29, una victòria en el darrer partit al camp de l’Arenas de Getxo va fer que la primera Lliga fos blaugrana. Trenta anys més tard, la temporada 1958/59, Helenio Herrera va guanyar la lliga dels rècords amb 24 victòries, tres empats i tres derrotes i 96 gols a favor i 26 en contra amb una victòria al camp de l’Atlètic de Madrid en la penúltima jornada.

De la lliga dels rècords a la de Cruyff

La tercera lliga a domicili va arribar a Gijón i amb Johan Cruyff com a jugador la temporada 1973/74, i la quarta, el curs 1984/85 amb una victòria per 1-2 a Valladolid, en la 10ª lliga per al palmarès blaugrana. El segle XX es va tancar amb una altra lliga culer fora de casa, amb una golejada a Vitòria contra l’Alabès (1-4) en la segona Lliga de Louis van Gaal.

mini_0419_05_04

Ja al segle XXI, un empat al camp del Llevant en la temporada 2004/05 amb gol d’Eto’o posava fí a una sequera que s’arrossegava des d’aquell 1999. La campanya 2010/11 es va decidir de la mateixa forma, amb un 1-1 al Ciutat de València amb diana d’un jugador africà, en aquell cas de Seydou Keita 

Les últimes dues van ser a la dècada anterior, amb una victòria per 0-3 a Granada a l’última jornada de la temporada 2015/16 i dues temporades després, un 2-4 a Riazor a quatre jornades del final. A tall de curiositat, hi ha un cas que es podria incloure tant en la llista de lligues guanyades sense jugar com les guanyades a fora de casa.

Una Lliga guanyada al descans!

La temporada 2005/06, en l’avant penúltima jornada, el Barça, líder, jugava un dimecres 3 de maig a Vigo a les 21.00h, mentre que el València, segon, jugava a les 20.00h, una hora abans, a Mallorca. Doncs sobre les 22.00h, els valencians havien perdut 2-1 el seu partit i el Barça era campió... al descans del seu partit! 

RCCeltadeVigo-FCBarcelona0-1LligaJornada362005-2006_pic_web18

Empatava 0-0 a Balaídos, però va sortir a la segona part sabent-se campió, i, tot i això, van guanyar 0-1 amb un gol d’Eto’o. Curiositats a banda, aquest cap de setmana hi podrem afegir una línia més en alguna d’aquestes dues llistes. Al cap i a la fi, sigui quina sigui, el fet important és que el Barça ho té a tocar per ser campió de Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut