Barça - Ademar León: A la final amb fermesa! (39-30)

Els culers guanyen les semifinals i aquest diumenge buscaran el seu 27è títol de Copa del Rei de la història

El Barça d’handbol jugarà una nova final de Copa del Rei! Aquest dissabte, contra l’Ademar León, l’equip de Carlos Ortega ha guanyat per 39-30 al Pabellón de Deportes de Santander i ha aconseguit, d’aquesta manera, un bitllet per a la gran final d’aquest diumenge (16.00 hores).

En un partit en què Blaz Janc (MVP del partit), Luka Cindric i Aleix Gomez, amb 5 gols cadascun, han estat els màxims anotadors, el Barça s'ha acabat guanyat el bitllet per a la final malgrat el bon posicionament i encert de l'Ademar León. Així doncs, després de derrotar ahir divendres el Torrelavega i ara els lleonesos, el proper repte dels culers ja serà aixecar la 27a Copa del Rei de la seva història, la 10a consecutiva, contra el Logronyo.

El partit no es trenca fins a la segona part

L’Ademar León ha començat el partit amb molta força. S’ha posat per davant tant en el 0-1 com en l'1-2, però també amb el 7-8 (min 13) i el 9-10 (min 18). Amb una pressió alta i una defensa solvent, l’equip entrenat per Manolo Cadenas ha mantingut l’electrònic molt ajustat durant pràcticament tota la primera part. Però un parcial de 4-0, en què Gonzalo Pérez de Vargas ha fet un parell d’intervencions salvadores i els culers han aprofitat l’atac de set contra sis dels lleonesos per fer mal en les recuperacions, ha començat a decantar la balança (18-14, min 27).

El +3 amb què s’ha arribat al descans (19-16, min 30) s’ha anat ampliant a la represa, amb un Barça més còmode sobre el parquet i un Pérez de Vargas que ha continuat en dinàmica positiva (ha fet 19 aturades). Defensivament, doncs, però també en velocitat, amb accions al contraatac que han permès als culers ampliar la diferència (26-19, min 38).

Finalment, un parcial de 4-0 amb un gol de Thiagus Petrus i tres de Martí Soler ha acabat de sentenciar el triomf culer (37-28, min 52). El resultat final, 39-30, amb minuts per a Haniel Langaro, que ha tornat a jugar després de superar la seva llarga lesió al tendó d’Aquil·les. Ara, doncs, la final d’aquesta Copa del Rei ja espera al Barça.

LA FITXA

BARÇA, 39

ADEMAR LEÓN, 30

Barça: Gonzalo Pérez de Vargas (1), Jonathan Carlsbogard (2), Ludovic Fàbregas (2), Timothey N'Guessan (3), Melvyn Richardson (2), Blaz Janc (5), Hampus Wanne (4) -set inicial-, Emil Nielsen, Domen Makuc, Dika Mem (3), Aleix Gómez (5), Artur Parera, Thiagus Petrus (1), Luka Cindric (5), Martí Soler (3).

Ademar León: Saeid Barkhordari, Juan Castro (2), Guilherme Santista (6), Deividas Virbauskas (7), Zanas Virbauskas (1), Antonio Martínez (7), Darío Sanz (1) -set inicial-, Panagiotis Papantopoulos, Tiago Sousa (3), Kim Jin-Young (1), Adrián Casqueiro, David Fernández (1), Javi Miñambres (1), Álvaro Zapico.

Parcials: 4-3, 6-5, 8-8, 12-11, 15-14, 19-16 (descans), 24-17, 26-21, 30-24, 33-28, 37-29 y 39-30 (final).

Àrbitres: Raúl Oyarzun, Aritz Zaragueta