S'acaba a Salamanca una temporada històrica (72-57)

El Barça CBS cau a les semifinals de la Lliga Endesa davant les vigents campiones (72-57), en un partit decidit a l'últim quart

El Barça CBS no podrà lluitar pel títol de la Lliga Femenina Endesa. Les blaugranes no van poder remuntar l'eliminatòria davant el Perfumerías Avenida, i han quedat eliminades a les semifinals del play-off en caure per 72 a 57. Un resultat que no reflecteix la igualtat que es va viure a Würzburg durant els 40 minuts del partit, amb l'afició local patint per l'eliminatòria fins ben entrat l'últim període.

Les coses començaven de la millor manera possible pel conjunt dirigit per Isaac Fernández. Parcial de 0-5 favorable, amb una defensa que no va permetre que les locals puntuessin fins passats quatre minuts de partit. Però la reacció de les salmantines va ser arrolladora. 13 punts consecutius, gràcies a l'encert des del triple, que capgiraven el marcador. Amb l'intercanvi de cistelles, s'arribava al final del primer quart 22 a 17.

De nou un bon inici de quart donava ales al Barça, que es tornava a posar per davant (23-24) gràcies a un gran treball defensiu. Però les imprecisions en l'atac blaugrana van impedir ampliar la renda. En canvi, el Perfumerías aprofitava l'encert de Vilaró (12 punts al descans) per posar-se per davant novament al marcador. Al descans, 34-28 a favor de les locals.

Sense deixar d'intentar-ho

Es posava encara més difícil el repte. Als set punts de desavantatge de l'anada se li sumava ara un marcador advers. Seguia creient en la remuntada el Barça CBS, que tot i veure's deu punts per sota no es desenganxava del partit. Dues cistelles consecutives de Jolene Anderson posaven a les d'Isaac Fernández a només un punt del rival (46-45). No obstant, dos triples del Perfumerías deixaven el marcador 53-45.

El cop va ser massa dur pel Barça, que es veia amb la necessitat de remuntar 15 punts en deu minuts per passar l'eliminatòria. Una proesa que va ser impossible aconseguir. Les de Pepe Vázquez van mostrar la seva millor versió per classificar-se, per 17a vegada consecutiva, per a la final de la lliga.

Semifinalistes de lliga

El Barça CBS posa així final a una temporada per emmarcar. Debutant a la Lliga Endesa, les blaugranes s'han classificat entre els quatre millors conjunts de la competició, a més d'haver participat en la Copa de la Reina. Un resultat inesperat per a molts, però fruit del treball de totes les jugadores i el cos tècnic. Un gran any que, de ben segur, no serà el sostre d'aquest equip.