Barça - Zalgiris: El primer partit, al sac (91-69)
Ofert per

Els blaugranes prenen el domini de l'eliminatoria en derrotar el conjunt lituà

El Barça s'emporta el primer partit del play-off i marca el camí a seguir per classificar-se per la F4 de Kaunas. Els blaugranes han derrotat el Zalgiris (91-69) en un duel dominat de principi a fi per l'equip blaugrana. Els de Saras Jasickevicius han deixat veure sobre el parquet la seva millor versió basada en una sòlida defensa, el rebot defensiu i una bona tria dels tirs de camps.

Els blaugranes han mantingut un gran nivell durant tot el partit, però el darrer quart ha estat una autèntica festa on jugadors com Kuric o Sanli han posat la cirereta al seu gran partit. Precisament, el "5" juntament amb Mirotic han estat els millor jugadors del partit amb 17 i 15 punts respectivament.

Mirotic marca el compàs

La cita al Palau Blaugrana ha tingut un inici immillorable. Els culers, des del xiulet inicial, han deixat clares les seves intencions d'estar F4 aquesta temporada. Satoransky, Laprovittola, Vesely, Abrines i Mirotic han format el cinc inicial per començar el trepidant primer partit del play-off, i precisament del "33" ha aflorit l'empenta blaugrana. El montenegrí ha estat l'encarregat de guiar l'atac culer anotant 9 punts al primer quart.

L'anotació del capità ha estat la part visible de tot l'engranatge blaugrana format per una bona actuació defensiva i el control del rebot ofensiu. Malgrat que els de Saras no han acumulat el millor percentatge d'encert en tirs de camp, han aconseguit apagar el joc lituà i posar el +10 al minut 7 de partit (17-6). A la darrera possessió, Laprovittola ha posat la cirereta a un gran període amb triple que ha posat dempeus al públic del Palau en veure que  l'equip acabava el primer temps amb el resultat de 25-13.

Al segon quart, Jokubaitis ha estat l'encarregat de prendre el relleu en la direcció del joc i la connexió de l'equip ha continuat funcionant a la perfecció. La segona esquadra partint des de la banqueta ha mantingut el nivell del cinc inicial i això ha permès als blaugranes continuar obrint l'escletxa del marcador (35-19, min. 15). Ara bé, com ja saben els culers, el play-off és imprevisible i malgrat que el bon inici són partits on tot és possible. I és que encara que els culers estaven firmant un gran joc, en un parell de jugades el conjunt de Kaunes ha firmat un parcial de 0-7 per reduir l'avantatge blaugrana i posar el 37-28 (min.17).

Abans de marxar a vestidors encara que hi ha hagut temps per un triple de Sanli i Mirotic que ha retornat als blaugranes la distància aconseguida al durant la primera meitat (48-31).

Encaminen la victòria

A la represa, els culers no han baixat al ritme i han estat capaços de mantenir la diferència en el marcador durant tot el tercer quart. Els de Jasickevicius han tingut un parell d'oportunitats de posar encara més terra pel mig i traspassar la barrera dels 20 punts de diferència, però això no entrava en els plans del Zalgiris. El conjunt visitant, com ja ho ha fet al segon quart, ha tornat a aprofitar el moment més desencertat pels blaugranes per fer una mica de sang i deixar entreveure que seguien dins del partit (59-47, mín. 27).

Però els blaugranes impulsats pel públic del Palau Blaugrana no ha permès que els lituans s'acostessin més del compte. Tot i que el quart ha estat dominat pels visitants en la vessant anotadora, els de Jasikevicius han aconseguit mantenir el control del partit per afrontar el darrer assalt (66-53).

A l'últim quart, han arribat els +21 (76-55,min. 33) de les mans d'un Kyle Kuric estratosfèric que després de fer un bon partit ha volgut deixar veure el seu millor bàsquet en el darrer període. Arribat en aquest punt del duel, ja no hi ha hagut manera de fer trontollar el domini culer. El Palau s'ha convertit en una autèntica festa a la graderia, però també al parquet on homes com Kuric, Jokubaitis o Sanli han volgut deixar clar el seu gran moment de forma. Finalment, 91-69 per posar el primer punt a l'eliminatòria

Després d'aquesta victòria, els culers volen encarrilar el play-off amb un segon triomf al Palau, el següent partit de l'eliminatòria es juga el divendres a les 20 hores a casa.