Barça - Recoletas At. Valladolid: Campions de Lliga! (32-24)

Els blaugranes s'han alçat amb el 30è títol de la secció després que el Granollers punxes davant del Benidorm

Nou títol per l'equip d'Handbol del FC Barcelona i ja en van 30. El Barça s'ha proclamat campió de Lliga en derrotar el Recoletas At. Valladolid (32-24) i veure com hores després el Granollers queia davant del Benidorm (38-33). Els de Carlos Ortega han assolit el campionat amb ple de victòries i 46 punts a la taula de la classificació, 14 més que el seu perseguidor i quan falten encara set jornades per al final.

Així doncs, els blaugranes s'alcen amb un nou títol aquesta temporada que se suma als ja aconseguits: Copa Asobal i SuperCopa Ibèrica.

A ritme triomfant

Els blaugranes han sortit decidits a encarrilar el títol de lliga i no allargar l'espera per aixecar el trofeu. Els de Carlos Ortega han començat el partit concentrats i conscients que una victòria els podria acostar, pràcticament, a guanyar el campionat. I és que els culers han signat un fantàstic primers compassos situant el 6-3 al minut 9.

A partir de l'equador del primer temps, el conjunt de "pucela" s'ha estancat i ha baixat el ritme del partit. Això ha provocat que el Barça s'enganxés al compàs que marcava el rival, tot i que en cap moment s'ha vist superat pel seu joc (12-6, min. 21).

La primera part ha estat protagonitzada per l'actuació dels pivots i els porters. I és que els jugadors han estat els més actius en l'atac i la defensa del joc d'ambdós equips. Els pivots han estat capaços de sobrepassar la defensa rival i els porters han impedit un duel amb més gols, i així provocar un marcador frenat en marxar a vestidors (16-11).

Imparables

A la represa, els blaugranes han aclarit una mica la dinàmica del duel. Els de Carlos Ortega han volgut posar una marxa més i això ha provocat l'obertura d'una escletxa més considerable a l'inici del temps (20-13, min 33).

Tot i aixì, el gran duel de la nit s'ha viscut a les porteries, tant Perez de Vargas com Lamariano han acumulat grans xifres protegint la porteria. El blaugrana ha aturat 2 penals i ha fet grans aturades, 16 en total. I el de Valladolid ha acumulat 14 parades.

En els darrers minuts de duel, els blaugranes han segellat el triomf plàcidament. Amb els gols de Fàbregas (7) i Dika Mem (7) durant el duel han permès arribat al darrer tram de partit amb un avantatge còmode per acabar guaynant amb el resultat de 32-24.

Amb aquesta victòria i la derrota del Granollers, el Barça s'ha proclamat campió de Lliga unes hores després de la finalització del partit. Així doncs, aquest divendres en el partit d'Handbol al Palau Blaugrana (20 h) contra el Benidorm, l'equip podrà celebrar amb l'afició el títol aconseguit.

FITXA TÈCNICA

Barça, 32
Recoletas At. Valladolid, 24

Barça: Aleix Gómez (3), Ian Barrufet (2), Dika Mem (7), Perez de Vargas (-), Fàbregas (7), Carlsbogard (0), Cindric (1) - set inicial - Pol Valera (0), N'Guessan (4), Petrus (0), Richardson (5), Frade (2), Urdangarin (0).

Recoletas At. Valladolid: Blanco (1), Lamariano (0), Toledo (2), Pedro Martínez (0), Alvaro Martínez (8), Dimitrievski (2), Camino (0) - set incial - Méndez (2), Herrero (6), Henrique José Petter (1),  Dime Dimitrioski (0)

Parcials (cada 5 min): 4-3, 7-3, 9-5, 12-5, 13-7, 16-11 (descans) 22-14, 24-17, 25-19, 26-20, 28-20, 23-24 (final)

Àrbitres: Ignacio García Serradilla, Andreu Marín Lorente.