Barça - Valongo: Insistència sense premi i fi de la ratxa (3-4)

Barça - Valongo: Insistència sense premi i fi de la ratxa (3-4)

Els blaugranes han aconseguit empatar un 0-3 en contra, però un gol en els últims minuts i l'encert del porter visitant han provocat la primera derrota culer de la temporada

El Barça s'ha vist superat pel Valongo portuguès al Palau (3-4) tot i haver remuntat un 0-3 inicial. Tot i la classificació matemàtica per a la Final Eight, els culers han lluitat fins a l'últim segon per mantenir viva la ratxa victoriosa, però no ha pogut ser.

 

Encert inicial dels portuguesos

L'ambient ha estat del tot festiu en la prèvia del partit, amb el Juvenil oferint la Minicopa a l'afició i el primer equip fent el mateix amb la Copa del Rei que tots dos van guanyar a Calafell, però un cop s'ha iniciat el matx la festa s'ha traslladat al bàndol portuguès.

El Valongo ha visitat el Palau intentant aprofitar una possible relaxació dels d'Edu Castro, que ja tenien la primera posició assegurada del grup, però per ser justos ha estat un altíssim encert en els atacs dels portuguesos i un gran inici de l'exporter blaugrana Xano Edo el que ha provocat el 0-3 amb el qual ha començat el partit. El primer, obra de Rafa Bessa apareixent per darrere de la porteria i convertint l'assistència de Facu Navarro (0-1, min 4), i després ha estat l'argentí el que ha protagonitzat una gran jugada individual que ha sorprès Sergi Fernández i la defensa blaugrana (0-2, min12).

Reacció blaugrana

Amb dos gols per sota, els blaugranes han atacat encara més, però semblava impossible superar Xano Edo, tot i ocasions molt clares de Sergi Panadero, Marc Grau o Ignacio Alabart. En canvi, al Valongo no li ha fet falta gaire esforç per marcar el tercer i posar el Barça en una situació molt complicada. Un altre Facu argentí, en aquest cas Bridge, ha seguit una transició conduïda per Diogo Abreu i després d'anticipar-se al seu marcador ha marcat amb un toc subtil (0-3, min 20).

El Barça necessitava un gol abans del descans per creure en les possibilitats de remuntada, i l'ha aconseguit mitjançant una combinació entre Pau Bargalló i Joan Pascual que el del planter ha culminat al segon pal (1-3, min 23). Un altre jove jugador que podia participar i, en el seu cas, debutar, era Gaby Cairo, que ocupava el lloc del lesionat Sergi Llorca a la convocatòria, però haurà d'esperar una mica més.

A la represa, un altre gol blaugrana, de Marc Grau, obria del tot el partit (2-3, min 29). I cinc minuts després, un penal molt clar ha donat l'opció a Helder Nunes d'empatar, però el portuguès no l'ha pogut convertir i les tornes s'han girat del tot en la jugada posterior, amb una falta del Barça, la desena, però Sergi Fernández ha aturat la falta directa de Carlos Ramos.

El Barça ho intenta sense èxit

El ritme no ha baixat i trenta segons després ha arribat l'empat culer. Ignacio Alabart ha posat la igualada (3-3, min 37) amb una fuetada llunyana, i immediatament Pau Bargalló ha marcat un gol que ha estat invalidat pels àrbitres. Amb l'empat a tres s'ha entrat en els últims cinc minuts, quan el Valongo sabia que en cas de guanyar es classificaria per a la Final Eight i el Barça volia regalar-li una victòria més al Palau i evitar també la primera derrota de la temporada.

Ho hauria pogut evitar Ignacio Alabart amb una falta directa que no ha estat capaç de transformar en gol, i el rebot ha caigut a un Facu Navarro que s'ha recorregut tot el camp per signar un altre golàs (3-4, min 45), que ha acabat sent l'últim del duel, tot i els múltiples intents culers, que s'han trobat amb un incommensurable Xano Edo.

Així, els culers han vist frenada una ratxa de 30 partits seguits sense perdre, però això no impedirà, en cap cas, que els blaugranes siguin un dels vuit equips que del 4 al 7 de maig, a la localitat portuguesa de Viana do Castelo, lluitaran per sortir vencedors de la Final Eight de la Lliga de Campions.

 

Fitxa del partit

Barça: 3
Valongo: 4

Barça: Sergi Fernández, Ignacio Alabart, Pau Bargaló, Joao Rodrigues, Helder Nunes - cinc inicial - Sergi Panadero, Marc Grau, Joan Pascual.

Valongo: Xano Edo, Rafa Bessa, Facu Navarro, Facu Bridge, Nuno Santos -cinc inicial- Miguel Moura, Francisco Silva, Carlos Ramos, Diogo Abreu, Gonçalo Bento.

Gols: 0-1, Rafa Bessa (min 4); 0-2, Facu Navarro (min 12); 0-3, Facu Bridge (min 20); 1-3, Joan Pascual (min 23); 2-3, Ignacio Alabart (min 29); 3-3, Ignacio Alabart (min 37); 3-4, Facu Navarro (min 45).

Àrbitres: Francesco Stallone i Joseph Silecchia. Faltes: 12:11.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut