El Barça iguala els millors números defensius del segle XXI a Europa

El Barça iguala els millors números defensius del segle XXI a Europa

Els blaugrana destaquen per concedir molt pocs gols i acumulen 18 porteries a zero en 24 jornades, números que cap equip de les cinc grans lligues europees supera en el segle XXI

Que el Barça acabi un partit de Lliga sense encaixar cap gol ja no és notícia. De fet, l'excepció es dona quan Marc-André Ter Stegen ha de recollir la pilota del fons de la seva porteria alguna vegada. Contra el València, una vegada més, el mur de Mönchengladbach i tota l'estructura defensiva que el sustenta va mostrar-se infranquejable, segellant així la 18a porteria a zero en un total de 24 jornades.

Per si encara queda algun dubte, el Barça està liderant bona part de les estadístiques defensives de la temporada en les cinc grans lligues europees, però per emmarcar aquests números de rècord, cal comparar-los amb les xifres d'aquestes grans lligues (Premier League, Serie A, Bundesliga i Ligue 1, a més de La Liga) de temporades anteriors.

Rècord de porteries a zero de l'última dècada

I és que aquesta primera dada, la de les 18 porteries a zero després de 24 jornades, és la millor que ha registrat cap equip en l'última dècada. L’únic equip dels últims 10 anys que ha estat a punt d’igualar les 18 del Barça de Xavi va ser el Bayern del curs 2012/13, que ho va fer en 17 ocasions, una menys. 

Porteries-a-cero_CAS

A la Premier League anglesa, el Manchester City dues vegades (2020/21 i 2021/22) i el Manchester United una altra (2017/18) comparteixen el rècord amb un total de 14, quatre per sota dels números culers. 

Tant a la Serie A italiana, com a la Bundesliga alemanya i a LaLiga espanyola, els líders en aquest aspecte van deixar la porteria a zero en 16 dels primers 24 partits de lliga. Van ser, respectivament, la Roma de la temporada 2013/14, el PSG de la 2012/13 i l’Atlètic de Madrid de la 2017/18.

Vuit gols encaixats en 24 partits

Una altra dada que explica el gran rendiment defensiu d’un equip són els gols encaixats. En aquestes primeres 24 jornades, els rivals només han pogut batre Ter Stegen en vuit ocasions. Un gol encaixat cada tres partits.

defensa ocasion valencia

Una dada que cap equip de les grans lligues europees ha superat des de l'any 2000 i que només dos han aconseguit igualar: el Bayern de la temporada 2012/13 i el Chelsea del curs 2004/05. A la Lliga espanyola, els millors números els té l’Atlètic de Madrid 2017/18, que precisament va perdre la Lliga a mans del Barça.

Gols-Contra_CAS

Tornant a l’avui, aquestes dades conviden a l’optimisme. El Barça vol aixecar la seva 27a lliga, i fer-ho després de quatre anys. Si el tòpic que resa que l’atac guanya partits i la defensa campionats és cert, l’equip comandat per Xavi Hernández ho està portant a la seva màxima expressió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut