Barça – Pick Szeged: Classificats com a primers de grup (35-25)

Els blaugranes certifiquen el bitllet per a la següent ronda de la competició europea com a líders del grup B i s’asseguren disputar la tornada de quarts al Palau Blaugrana

No hi ha millor manera de tancar la fase al Palau Blaugrana que amb una victòria. El Barça ha derrotat el Pick Szeged (35-25) i ha certificat així la primera plaça del grup B, que li permet disputar el partit de tornada dels quarts de final de la Champions League a casa.

El conjunt de Carlos Ortega ha imposat el seu pla de partit des de l’inici i això ha permès obtenir el triomf plàcidament.  Amb aquesta nova victòria europea, els blaugranes, a falta d’un partit, continuen imbatuts amb un balanç de 12 triomfs i un empat.

Control blaugrana

El Barça ha sortit decidit a encarrilar la primera plaça del grup. Des de l’inici, el conjunt de Carlos Ortega ha pres la iniciativa en el marcador, cosa que ha permès viure una primera part plàcida per als blaugrana. De mica en mica, els barcelonins han anat obrint escletxa en el marcador gràcies a una bona efectivitat anotadora i una gran actuació de Pérez de Vargas (9-4, minut 10).

La bona defensa i l’alt ritme establert han anat beneficiant un Barça que ha aprofitat les pèrdues locals per ampliar distàncies (14-6, minut 20). A més, els de Carlos Ortega han aprofitat les transicions per fer mal al conjunt hongarès, que no ha estat capaços de frenar l’ofensiva blaugrana. Un atac on també ha contribuït Pol Valera, que ha estrenat el seu comptador anotador marcant el seu primer gol a la Champions League.

La superioritat local ha estat capitanejada per un Blaz Janc imparable, que després d’anunciar la seva renovació el passat dilluns ha estat un dels protagonistes de la primera part. Amb els seus cinc gols i els tres de Dika Mem el Barça s’ha catapultat per arribar al descans amb el resultat de 20-10.

Segellen la primera plaça

Aquests deu gols de diferència s’han mantingut fins a l’equador de la segona meitat. Fins i tot, en alguns moments s’ha ampliat (31-19, minut 48). Amb el partit pràcticament tancat, Carlos Ortega ha aprofitat per rotar i repartir els minuts on jugadors més joves com Martí Soler han pres el protagonisme.

El guió de partit no ha canviat en el tram final, ja amb el Barça molt còmode en l’electrònic (33-23, minut 55), demostrant la seva condició de líder invicte amb eficàcia. Finalment, 35-25 per encarar l'últim partit de la fase regular amb bones sensacions.

Barça, 35
Pick Szeged, 25

Barça: Gonzalo (-), Cindric (1), N'Guessan (2), Mem (5), Wanne (1), Janc (5) i Fàbregas (5) – set inicial- Pol Valera (2), Carlsbogard (3), Aleix Gomez (2), Petrus (-), Marti Soler (4), Makuk (3), Richardson (2), Nielsen (-).

Pick Szeged: Radivojevic (2), Stepancic (-), Mackovsek (2), Frimmel (2), Garciandia Alustiza (3), Bombac (-), Mikler (-) – set inicial- Tonnessen (-), Martins (2), Szita (2), Sostaric (3), Rosta (5), Christoffersen Blonz (4).

Parcials cada cinc minuts: 5-3, 8-4, 11-5, 14-6, 17-9, 20-10 (mitja part), 22-12, 25-15, 28-18, 31-19, 33-23, 35-25 (final)

Àrbitres: Vaclav Horacek, Jiri Novotny, Cesar Castillo