L’Spotify Camp Nou s’integra al sistema Kuppel per blindar-se contra l’ús irregular dels drons

L’Spotify Camp Nou s’integra al sistema Kuppel per blindar-se contra l’ús irregular dels drons

El FC Barcelona disposa d’un sistema antidrons per l’Estadi des del 2017

Tot i que els drons poden ser simples eines d’entreteniment o d’enregistrament de vídeos i fotos, també poden constituir una amenaça per a la seguretat pública. Per combatre-ho, el Govern de Catalunya, a través dels Mossos d’Esquadra, van impulsar el 2020 el projecte Kuppel, un sistema per protegir l’espai aeri contra aquests dispositius en diferents indrets de Catalunya, en què properament també s’integrarà l’Spotify Camp Nou, després l’acord que han anunciat avui dimarts el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en un acte a l’Estadi.

A partir d’aquest acord, en les properes setmanes s’instal·laran en diferents punts de l’Spotify Camp Nou unes antenes portàtils equipades de càmeres i sensors que permetran reforçar l’actual sistema de seguretat i la protecció aèria contra l’activitat irregular dels drons tant de l’Estadi com de les infraestructures i equipaments rellevants de la zona en un radi de més de dos quilòmetres. 
 
Aquest sistema està integrat per diversos subsistemes que permetran obtenir informació dels dispositius que sobrevolin aquest espai aeri, alertar si aquests constitueixen una amenaça, allunyar-los i, si cal, inhibir-los de manera immediata. Les dades que detecten no son de caire personal i inclouen el lloc d’enlairament, l’alçada, el recorregut, la marca i el model del dron, entre d’altres, segons han explicat representants de l’Àrea Central de Mitjans Aeris dels Mossos d’Esquadra en la presentació d’avui.
 
Fruit d’aquesta col·laboració, l’Spotify Camp Nou s’incorpora a la xarxa del projecte de Kuppel, tot i que l’estadi ja compta amb un sistema antidrons des de l’any 2017, arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquesta eina disposa d’unes funcionalitat similars que opera durant els dies de partit i que ha servit per protegir l’espai de la instal·lació de les possibles amenaces d’aquests dispositius. 
 
En el transcurs de la presentació el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha destacat que el Barça se sent “molt honorat” i ha destacat que “la cooperació entre el Club i els Mossos d’Esquadra ve de lluny i és una relació de confiança que ha garantit que socis, sòcies, aficionats i aficionades tinguin garantida la seva seguretat a les nostres instal·lacions”.
 
Per la seva banda, el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha afirmat que la incorporació de l’Spotify Camp Nou al sistema Kuppel “és l’expressió de la implicació de Mossos d’Esquadra amb la seguretat del país”. Elena ha subratllat la importància que des del cos de Mossos d’Esquadra té l’Àrea Central de Mitjans Aeris com a exemple de “l'evolució del cos que aposta per una major tecnificació per garantir més seguretat al nostre territori”.

Primer estadi de l’estat espanyol a disposar d’aquest sistema

Amb la instal·lació d’aquests sensors, l’Spotify Camp Nou es convertirà en el primer estadi de l’estat espanyol a integrar-se en el sistema Kuppel, un projecte homologat per l’OTAN i que es va posar en marxa l’estiu del 2020 per reforçar la seguretat aèria de Barcelona, de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, així com del complex petroquímic de Tarragona. Aquestes zones es troben cobertes per antenes fixes, però el cos de Mossos d’Esquadra també disposa d’equips portàtils que es despleguen a qualsevol punt o indrets clau del territori com és el cas de l’Spotify Camp Nou. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut