El Ferran Torres més desequilibrant de tota la seva carrera

El Ferran Torres més desequilibrant de tota la seva carrera

El valencià va estar brillant contra el Cadis, i les dades demostren que ha marcat un nou rècord aquesta temporada a la lliga espanyola

La victòria del Barça contra el Cadis va tenir un nom propi per sobre de la resta. Més enllà dels dos golejadors de la nit, Sergi Roberto i Robert Lewandowski, el jugador més destacat dels blaugrana va ser Ferran Torres. El valencià va ser un autèntic punyal per la banda dreta, firmant una primera meitat espectacular en la qual va monopolitzar bona part de les accions ofensives dels culers.

El Ferran més regatejador

Tot i que les estadístiques no reflecteixin que tingués cap incidència directa en els dos gols, l’1-0 de Sergi Roberto neix d’una cavalcada de Ferran per banda dreta. Més enllà d’això, el que sí que reflecteixen les estadístiques és que va ser el partit amb més dribblings completats en tota la carrera del futbolista.

Les 10 vegades que va aconseguir desfer-se del seu marcador és el seu millor registre com a futbolista professional, i és l’únic partit que aconsegueix superar la xifra de cinc des que va arribar al Barça ara fa poc més d’un any. De fet, des que comencés l'etapa a l’elit amb el València, tan sols havia arribat o superat els cinc driblatges en tres ocasions. Totes tres amb el seu equip de formació, i totes tres en la temporada 2019/20.

Enganxat a la banda, com en els vells temps

La primera va ser el 5 de novembre de 2019, en un partit de la Lliga de Campions contra el Lilla francès, quan en va fer cinc. Aquell mateix mes, però el dia 30, en va assolir sis en un partit de lliga contra el Vila-real, i uns mesos més tard, el febrer del 2020, va arribar fins als vuit contra l’Atlètic de Madrid.

Això s’explica perquè Ferran, en la seva primera etapa, era un extrem pur, enganxat a la banda dreta i que desafiava constantment el lateral esquerre rival. Amb el pas del temps, i sobretot després del seu fitxatge pel Manchester City, va virar el seu estil de joc, i jugant a cama canviada o fins i tot com a fals davanter centre era més resolutiu que creador.

Ferran Cádiz

Rècord absolut de la lliga i al podi europeu

Al Barça tenia un rol similar, però contra el Cadis va recuperar aquella versió més mortífera dels seus inicis. Els 10 dribblings contra els andalusos són a més, la xifra més alta de qualsevol jugador de la lliga espanyola en la present temporada. Obrint el focus a les cinc grans lligues d’Europa, només dos jugadors han aconseguit igualar o superar aquest registre en la present temporada. 

El primer, el belga Jérémy Doku, del Rennes, que en va fer 11, un més que Ferran, en un partit de la Ligue 1 contra el Toulouse. El segon és un tal Leo Messi, que amb el PSG també en va fer 10 el setembre passat contra el Nantes. Ferran ha escrit el seu nom al costat de l’argentí, i el valencià, tornant als seus inicis com a extrem més incisiu i allunyant-se del carril central pot destapar-se com un recurs més que útil per a Xavi Hernández.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut