Una assistència de rècord a l’Spotify Camp Nou

Una assistència de rècord a l’Spotify Camp Nou

Els 90.255 espectadors i espectadores d’aquest dijous en el Barça-Manchester United és el rècord d’assistència en un partit d’Europa League

Nit històrica a l’Spotify Camp Nou. El Barça-Manchester United d’aquest dijous va ser un partit entre dos grans d’Europa i així ho va reflectir l’assistència de públic, amb 90.225 espectadors i espectadores que van gaudir de l’espectacle futbolístic. Aquest és el rècord d’assistència en un partit d’Europa League des de la seva creació, superant així els 80.465 en un Tottenham-Gent del 2017. Però aquest no és l’últim rècord d’assistència que ostenta l’Estadi.  

La temporada 1994/95, doble rècord a la Champions

L’Spotify Camp Nou també va acollir fins a 115.500 persones en l’anada dels quarts de final del curs 1994/95. Un Barça-París Saint-Germain que entraria en la història de la competició. 

Pocs mesos abans, però, el Barça havia assolit també la màxima assistència en la competició en un partit de la fase de grups. Va ser precisament en un Barça-Manchester-United i amb un total de 114.273 espectadors i espectadores.

El Barça Femení segueix fent història

El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha assolit aquest curs una assistència de rècord a la fase de grups de la Champions Femenina. Els 46.967 seients ocupats en el Barça-Bayern de Munic del mes de novembre van suposar un nou rècord.

D’aquesta manera, les blaugrana superaven un PSG-Reial Madrid de la fase de grupos de la temporada 2021/22, amb fins a 18.341 assistents al Parc dels Prínceps.

El rècord mundial d’assistència, contra el Wolfsburg

Cal recordar que el curs passat el Barça Femení va assolir dues grans marques d’assistència, quan es van batre, de manera consecutiva, els rècords mundials absoluts d’assistència en un partit protagonitzat per dones futbolistes. Primer, als quarts de final contra el Reial Madrid, quan l’Spotify Camp Nou va aplegar 90.185 espectadors i espectadores. Setmanes més tard, a les semifinales, 91.553 persones van omplir l’Estadi per fer història.

photo1669312512

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut