RK Celje Pivovarna Lasko – Barça: Victòria en els darrers instants (27-28)

Els blaugranes aconsegueixen un triomf “in extremis” que els permet mantenir la primera plaça del grup

Victòria d’autoritat a Europa. El Barça s’ha imposat al Celje (27-28) després d’un partit on el conjunt eslovè ha dominat la gran part del temps, però uns excel·lents minuts finals de l’equip de Carlos Ortega ha decantat la balança cap al cantó blaugrana. Els més destacats han estat Dika Mem i Hampus Wanne, amb 5 gols cada un, en un partit emocionant amb remuntada final.

Eficàcia eslovena

El Celje estava decidit a no posar les coses fàcils als blaugranes. Tant és així que els eslovens han aconseguit marcar el ritme del marcador imposant un joc més agressiu. Al minut set, un gol dels locals ha posat el +3 en el resultat (4-1, min 7). El Barça ha anat a remolc durant tota la primera part i, tot i no fer un mal joc, no ha aconseguit ser prou eficaç per capgirar l'electrònic.

La distància de tres gols ha anat minvant al llarg del primer temps i, en alguns moments, els blaugranes han aconseguit empatar, però sense culminar la remuntada (9-9, min 19). Així doncs, l'equip de Carlos Ortega ha firmat un primer temps irregular que no li ha permès, en cap moment, marcar el ritme del duel i situar-se al capdavant del marcador. En els darrers compassos del temps, l'exclusió de Mlakar i el gol de penal de Richardson ha deixat el Barça a tres gols del Celje al descans (15-12).

A poc a poc s’apropen...

A la represa, el conjunt eslovè ha continuat imposant el seu pla de partit. En els primers compassos la diferència de gols ha augmentat fins als 5 (17-13, min. 32). I és que els culers han tingut dificultats per aturar el joc del Celje, que seguia amb un gran percentatge d'encert (69%) al segon temps. Malgrat la dinàmica del partit, després d'uns minuts de superioritat numèrica blaugrana, el conjunt barceloní s'ha aconseguit posar a tan sols un gol (21-20, min. 43).

Als darrers deu minuts, malgrat l'esforç dels culers, els eslovens no s'han fet petits i han tornat a aconseguir trencar el marcador i situar-se a 4 gols (24-20, min. 48). Però, després del canvi de Pérez de Vargas per Nielsen, el porter danès, amb un parell d'aturades, ha aconseguit mantenir el Barça dins del partit malgrat el domini del Celje (25-23, min 53).

... i als darrers minuts certifiquen la victòria culer

Els darrers compassos del duel han estat trepidants. Un parcial de 0-3, amb dos gols de Dika Mem, han permès als blaugranes empatar el partit quan faltava un minut (27-27). I, finalment, amb 24 segons al rellotge, una recuperació de pilota ha permès acabar el darrer atac blaugrana amb un gol d'Aleix Gómez. En la darrera acció del partit, Nielsen ha estat protagonista i ha aturat el darrer tir dels eslovens per sentenciar la victòria blaugrana (27-28).

LA FITXA

Celje, 27

Barça, 28

Celje: Mazej (3), Ivanovik(-), Zabic (2), Strmljan (5), Marguc (8), Mlkar (2) Gabersek (-) – set inicial – Vlah (4), Janc (1), Martinovic (1), Suholeznik (1), Kenz (-), Cokan (-), Antonijevic (-), Muhovic (-).

Barça: Pérez de Vargas (-), Mem (5), Aleix (3), N’guessan (2), Carlsbogard (-), Fabregas (2), Wanne (5)– set inicial – Nielsen(-) Richardson (4), Janc (2),Cindric (2), Makuc (2), Frade (1), Parera (-).

Parcials: 2-1, 5-5, 8-6, 10-9, 12-10, 15-12 // 18-14, 21-18, 22-20, 25-22, 27-25, 27-28 (final)

Àrbitres: Radojko Brikic, Andrei Jusufhodzic.