Campions de la Copa Joma!

El Barça es proclama campió d'Espanya per equips en categoria masculina, i tercer en categoria femenina

Grans resultats pel Barça en el Campionat d'Espanya de clubs que es va disputar aquest dissabte a Ourense. Els blaugranes es van proclamar campions de la Copa Joma, en categoria masculina, i van pujar al tercer graó del podi a la Copa Iberdrola, en categoria femenina. A més, dos atletes del Barça van guanyar el premi MVA, reservat als millors de la competició, amb dos rècords històrics: Jordan Díaz va saltar fins als 17,49m per aconseguir un nou rècord d'Espanya en triple salt, mentre que Jaël Bestué va rebaixar el seu propi rècord de Catalunya als 60 metres amb una marca de 7,23s.

L'equip masculí, sense rival

En la Copa Joma, el domini del Barça va estar patent des de l'inici de la competició. Pablo Sánchez-Valladares va obtenir la primera victòria en els 800 metres, i ràpidament se li van sumar Carlos Tobalina en pes (amb millor marca espanyola de la temporada: 20,21m) i Gonzalo Parra als 3000m. Però el plat fort de la tarda encara havia d'arribar. Després d'un primer intent nul, Jordan Díaz va firmar uns 17,49 metres en el segon intent que li donaven un nou rècord d'Espanya en el seu retorn a la competició.

Aquests punts, amb el triomf final en els 4x400m i les bones actuacions en la resta de proves, donaven al Barça un nou títol de Campions d'Espanya de clubs en categoria masculina. 90 punts en la classificació global, 11 per davant del Playas de Castellón, per sumar el tercer campionat consecutiu i el vintè de la història. Molt bon rendiment del combinat català, que en cap moment va veure perillar la primera posició i es va mantenir sempre en el lloc capdavanter.

Màxima igualtat en la Copa Iberdrola

En la Copa Iberdrola, de categoria femenina, la igualtat va ser la tònica durant els primers compassos de la jornada. En les primeres proves, tres equips diferents van aconseguir el primer lloc. Per part del Barça, va ser Paulette Natacha Fernández qui va donar la primera victòria als 800 metres, amb dues segones posicions de Naiara Estanga (triple salt) i Eva Santidrián (200m). La gran notícia la van donar les velocistes blaugranes: primer Claudia Villalante va fer marca personal als 60 metres tanques (8a millor marca espanyola de la història), i després Jaël Bestué va confirmar el seu gran estat de forma amb un nou rècord de Catalunya als 60m (7,23s). Segona millor marca espanyola de sempre per la catalana.

Les tres primeres posicions de la classificació s'anaven alternant entre Barça, Playas de Castellón y Valencia Atletismo. Van ser aquestes últimes les que es van acabar proclamant campiones d'Espanya, amb 87 punts, només dos per davant del Playas de Castellón. El Barça, amb 79 punts, va aconseguir la tercera plaça després d'una gran actuació col·lectiva.

Aquest proper cap de setmana, nova cita amb el millor atletisme nacional. Entre dissabte i diumenge es disputarà el Campionat d'Espanya de pista coberta, amb gran presència d'atletes del FC Barcelona buscant el títol de campió.