Fraikin Granollers - Barça: Retorn triomfal (22-37)

Després d’un mes i mig sense competició, els de Carlos Ortega enceten la segona volta tal i com van acabar la primera: amb victòria

Ha tornat la Lliga Plenitude Asobal. I el Barça d’handbol ho ha fet amb la mateixa dinàmica que mantenia abans de l’aturada per les festes de Nadal i pel campionat del món. Perquè l’equip de Carlos Ortega, que des del 18 de desembre passat, quan va aixecar la Supercopa Ibèrica contra el Porto, no defensava els colors del Barça sobre la pista, ha tornat amb una nova victòria. Aquest cop, contra el Fraikin Granollers, el segon classificat, que ha cedit davant els blaugrana (22-37).

Amb el debut de Pol Valera, ex Granollers, i amb les baixes d’Ariño, Langaro i Petrus, el Barça ha sumat la 16a victòria en 16 jornades, en un partit que ha estat el primer de la segona volta i en què Cindric i Blaz Janc, amb cinc gols cadascun, han estat els màxims anotadors.

L’alt ritme beneficia el Barça

En un Palau d’Esports de Granollers ple a vessar, s’ha viscut un autèntic partidàs. Des de l’inici, el Granollers, que fins aquest divendres només havia perdut dos enfrontaments a la competició domèstica, ha decidit apostar per un alt ritme de partit. I això ha provocat uns minuts elèctrics, ràpids i intensos, amb intercanvi de cops (5-6, min 9).

Però, a poc a poc, les aturades de Nielsen i l’alt ritme establert han anat beneficiant un Barça que ha aprofitat les pèrdues locals per ampliar distàncies. A més, un parcial de 0-6, amb 11 minuts de sequera del Granollers, han permès al Barça posar la directa (8-16, min 27).

Aquests vuit gols de diferència s’han mantingut fins al descans, mentre que a la represa el Barça els ha pogut defensar i, fins i tot, ampliar (15-25, min 40). Carlos Ortega ha aprofitat aquest avantatge per rotar i repartir els minuts, i el debut de Pol Valera amb el Barça -a la pista que durant 11 anys va ser casa seva- també s’ha consumat.

El guió de partit no ha canviat en el tram final, ja amb el Barça molt còmode en l’electrònic (20-34, min 53), i ha demostrat la seva condició de líder invicte amb eficàcia. Finalment, 22-37 per iniciar aquesta segona volta amb una victòria important.

LA FITXA

Fraikin Granollers, 22

Barça, 37

Granollers: Rangel Da Rosa, Jan Gurri, Antonio García, Oriol Rey, Esteban Salinas, Adrià Martínez, Faruk -set inicial-, Marc Guàrdia (ps), Sergi Franco, Reguart, Guilherme Torriani, Ferran Castillo, Joan Amigó, David Roca, Víctor Romero, Víctor De Sande.

Barça: Nielsen, Frade, Wanne, Carlsbogard, Aleix Gómez, Ludovic Fàbregas, Dika Mem -set inicial- Pérez de Vargas (ps), Cindric, Richardson, Martí Soler, Makuc, Blaz Janc, Pol Valera, Artur Parera.

Parcials: 3-3, 5-6, 7-9, 8-12, 8-16, 10-18 (descans), 14-22, 15-24, 17-29, 20-32, 21-34, 22-37 (final).

Àrbitres: Raúl Oyarzun Aylagas, Aritz Zaragueta Ruiz.