El repte de tornar a alçar la Supercopa d’Espanya

El repte de tornar a alçar la Supercopa d’Espanya

Des del 2018 que els blaugranes no guanyen aquesta competició

El Barça té un repte majúscul: tornar a cornar-se com a campió de la Supercopa d’Espanya. Des de la implementació del nou format, que els blaugranes no aconsegueixen alçar amb el títol, i és que malauradament, la darrera vegada que van posar el trofeu a les vitrines del museu va ser la temporada 2018/19 en guanyar la final a partit únic contra el Sevilla disputada al Marroc

Ara bé, malgrat encadenar tres temporades sense guanyar la competició, el FC Barcelona continua sent el club amb més Supercopes d’Espanya al seu palmarès, amb 13 consecucions.

Ratxes de victòries supercoperes

Amb més d’una dotzena de títols el Barça encapçala la llista de clubs amb més Supercopes d’Espanya, i és que, malgrat que el nou model de final a quatre no se li ha donat bé en les darreres tres edicions, el conjunt blaugrana sempre ha guanyat la competició cada dues o tres temporades.

Les últimes vegades que el Barça es va alçar com a campió van ser el 2018 amb Ernesto Valverde a la banqueta. L’any 2016 ho van fer amb Luis Enrique i el 2013 amb Tito Vilanova. A l’era de Guardiola la van guanyar en tres edicions de manera consecutiva (2009, 2010 i 2011). I finalment els anys 2005 i 2006 van alçar-se campions de manera consecutiva amb Fran Rijkaard. Per tant, el conjunt blaugrana mai ha encadenat més de tres temporades consecutives sense guanyar el trofeu en tot el segle XXI.

Per trobar una ratxa més llarga sense la consecució del títol ens hem d’anar entre el 1997 i el 2004 on els culers no van ser capaços de guanyar la competició en 8 temporades consecutives.

Els rivals a batre

Per continuar amb els bons números blaugranes a la competició, els de Xavi Hernández hauran de derrotar a les semifinals  a un Betis que no s’ha alçat mai amb el títol. Tan sols ha arribat a la final en una ocasió, la temporada 2005/06 on finalment van ser els blaugranes qui va derrotar al conjunt andalús. A l’altra banda del quadre s’enfronten el Madrid i el València. Mentre que els blancs acumulen 12 Supercopes d’Espanya, els valencians s’han alçat amb el trofeu una vegada (1999 contra el Barça) i han arribat a la final en tres ocasions més.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut