UD Logroñés – Barça Atlètic: Repartiment de punts per començar l'any (1-1)

Tot i el gol matiner de Juanda, els culers no passen de l'empat en el primer partit del 2023

El Barça Atlètic ha començat l'any amb un empat contra l’UD Logroñés (1-1). Un gol matiner de Juanda no ha estat suficient per emportar-se els tres punts, ja que a l’inici de la segona meitat els locals han perforat la porteria blaugrana amb un xut creuat que Arnau Tenas no ha pogut aturar. Amb aquest empat, els blaugranes se situen amb 26 punts i 7 victòries, 5 empats i 6 derrotes.

Un gol matiner avança els culers

Els de Rafa Márquez han semblat començar a encarrilar el partit ben d’hora. Concretament al minut quatre i Juanda ha estat l’encarregat d’avançar els culers en el marcador. Ho ha fet després d’una gran jugada col·lectiva que ha acabat amb una centrada d’Álvaro Nuñez, que ha rematat Víctor Barberá des de dins de l’àrea i  que, finalment, ha rebotat en l’esquena del davanter colombià.

Amb l’1-0, els culers han marcat el ritme del duel i han generat diverses projeccions en atac que, malauradament, no han pogut ser finalitzades. Per la seva banda, el Logroñés no s’ha enfonsat després del gol matiner i ha aconseguit trepitjar l'àrea blaugrana, però sense continuïtat. Els catalans han fet un gran treball defensiu mantenint les línies juntes per evitar el gol dels locals abans d’arribar al descans.

Arriba l’empat local

La represa, però, s'ha complicat per al conjunt barceloní. Perquè el Logroñés ha firmat l’empat al minut 5 de la segona meitat, després que Jorge Martínez enviés la pilota al fons de la porteria blaugrana tan sols uns minuts després de firmar el seu debut en la categoria.

A partir d'aquí, l’equip de Rafa Márquez ha viscut uns moments de desconcert, ja que s’ha vist superat per un rival que en la primera part no havia aconseguit amenaçar el conjunt culer. Fins i tot els locals han aconseguit marcar un segon gol però, finalment, ha estat anul·lat per posició antireglamentària. Ara bé, a poc a poc el Barça s’ha anat refent i ha tornat a guanyar terreny al Logroñés. Així, en l'equador de la segona part, el partit s’ha tornat a igualar i ambdós equips han mantingut bons percentatges de possessió i han generat algunes ocasions de perill que no han sabut aprofitar per intentar dominar el duel.

Això ha provocat que, tot i els intents blaugranes als minuts finals per emportar-se els tres punts, el duel hagi acabat amb empat a 1.

El proper compromís dels culers serà el partit contra La Nucía el diumenge 15 de gener al l’Estadi Johan Cruyff (18.00 hores).

LA FITXA

Logroñés, 1

Barça, 1

Logroñés: Gonzalo, Iñaki, Arregi, David Fernández, Sergi (Campins, in. 75), Markel, Sierra, Boniquet (Keita, min.75), Doncel, Zourdine (Vinicius Tanque, min. 82), Menudo (Jorge, min. 46).

Barça: Arnau Tenas, Chadi Riad, Casadó, Nuñez, Juanda (Estanis Pedrola, min. 67), Txus Alba (Álvaro Sanz, min. 67), Carbonell, Pelayo, Àlex Valle, Barberà (Luismi, min. 77), Akhomach.

Gols: 0-1, Juanda (min, 4); 1-1, Jorge Martínez (min.49)

Àrbitres: Alexandre Alemán Pérez. Targetes grogues per al blaugrana Txus Alba i per al local Sergio López.