Barça Atlètic – Real Unión: Acomiadant l’any de la millor manera (2-1)

Victòria dels homes de Rafa Márquez, en l’últim partit de l’any, per tornar-se a apropar a les zones de play-off

El Barça Atlètic s’emporta els tres punts del Johan Cruyff davant el Real Unión de Irún per 2-1, gràcies als gols de Luismi Cruz i al gol d’Aranda als darrers minuts. Un partit on el Barça ha dominat durant tot el matx, però que ha decidit als últims minuts per així tancar l’any de la millor manera, ja que aquest era l’últim partit de l’any de Lliga.

Els blaugranes acabaran l’any amb 25 punts, ara mateix, empatat a punts amb les posicions de play-off, però, amb un partit més.

Domini amb premi final

El partit ha començat molt igualat entre els dos equips. El Barça era el clar dominador de la pilota i del partit, però li costava molt arribar a situacions de perill, ja que la defensa basca estava molt ben posicionada. I amb això s'explicava que el primer xut del partit fos blaugrana i arribés al minut 19 de partit.

Els minuts de la primera part anaven passant sense que cap dels dos equips aconseguís rompre l'empat a zero. Però les primeres jugades clares de perill arribarien al joc aturat. Primer al minut 32 amb una falta molt perillosa a la frontal de l'àrea pel Real Unión, que sortiria per damunt el travesser, i posteriorment, set minuts més tard, rèplica exacta pels blaugranes, amb el mateix final.

Però, quan tot semblava que els equips anirien al vestuari amb l'empat al marcador, ha arribat una passada enrere d'Alvaro Nuñez que ha rematat Luismi Cruz a gol, per posar al Barça per davant al 43 de la primera part.

Patiment fins al final

A la represa el Barça ha sortit amb la mateixa dinàmica amb la qual ha acabat els primers 45 minuts, amb molta intensitat i jugant molt a prop de la porteria basca. I no ha tardat ni un minut a tenir una ocasió clara, un xut amb l’exterior de la bota de Carbonell que ha sortit fregant el pal.

Tònica que ha seguit el Barça en els següents minuts, ja que ha estat un domini constant de l’equip de Rafa Márquez. El Barça arribava amb molt perill, però no ha acabat de marcar el segon, i a la primera que han tingut els bascs, han empatat el matx amb una centrada que ha rematat Ander (min. 71).

Amb el gol visitant el partit s’ha igualat, ja que els dos conjunts buscaven la victòria. I el gol ha arribat pel Barça, en una gran jugada en atac que ha rematat Aranda al fons de la porteria (min. 80), un gol que ha celebrat molt tant el públic com l’equip, ja que significava emportar-se els tres punts.

Els de Rafa Márquez han sabut aguantar la mínima distància al marcador en els últims minuts que quedaven i s’han emportat l’últim partit de l’any. La propera aturada del Barça Atlètic serà, ja l’any que ve, el proper 7 de gener davant el Logronyès.

LA FITXA

Barça Atlètic, 2

Real Unión, 1

Barça AtlèticArnau Tenas, Chadi Riad, Casadó, Álvaro Nuñez (Sergi Rosanas, min. 89), Fabio (Ilias, min. 71), Txus Alba (Aranda, min. 71), Luismi Cruz (Estanis, min. 82), Carbonell, Pelayo, Àlex Valle i Víctor Barberà (Zalaya, min. 89).

Real Unión: Irazusta, Jaso (Jon Ander, min. 68), Montoro, Ivan Pérez, Beobide, Quique, Espigares (Gagua, min. 85), Luque (Oyarzun, min. 68), Nuñez (Seguín, min. 85), Bravo (González, min. 68) i Nacho.

Gols1-0, Luismi Cruz (min. 43); 1-1, Jon Ander (min. 71); 2-1, Aranda (min. 80).

ÀrbitreManuel Camacho Garrote. Que ha amonestat amb targeta groga al blaugrana Casadó. I a Rivero del Real Unión.