Barça – Igualada: Triomf en el darrer partit de l’any al Palau (5-3)

Els blaugranes s’han emportat la victòria en un partit mol igualat fins als darrers compassos

El Barça ha tancat de la millor manera possible l’any al Palau Blaugrana. Els d’Edu Castro s’han imposat al conjunt arlequinat (5-3) i s’han emportat la victòria en el darrer partit del 2022 a casa. Els blaugranes han aconseguit el triomf en un duel molt igualat on l’Igualada no ha posat les coses fàcils. De fet, l’equip visitant s’ha avançat en el marcador i en els darrers minuts de partit ha aconseguit empatar el resultat, però finalment els culers han segellat la victòria als últims compassos.

Lleuger avantatge blaugrana

Ràpidament, els focus s'han centrat en el joc elèctric del Palau Blaugrana. Tant el Barça com l’Igualada han iniciat el matx amb ímpetu ofensiu. Una energia, però que ha tardat a descarregar-se a les xarxes. Malgrat que els dos equips han tingut oportunitats, l’equip arlequinat ha estat l’encarregat d’obrir la llauna. Al minut 14, Gerard Riba ha avançat l’equip visitant al marcador. A continuació els d’Edu Castro han posat una marxa ofensiva més i han gaudit de més oportunitats per igualar el lluminós, però un equip visitant molt atent en defensa ha frustrat les intencions culers.

Finalment, el Barça ha aconseguit marxar al descans per davant en el marcador. Primer, Pau Bargalló, després d’una targeta blava a Riba, ha aconseguit posar l’1-1 al marcador en batre el porter arlequinat en una falta directa. Després, Pascual, que s'ha estrenat com a golejador del primer equip, ha posat el 2-1, i Pau Bargalló el 3-1. Però en els darrers segons, de la primera meitat, el conjunt visitant ha retallat distàncies de la mà de Bernat Yeste (3-2).

Conquesta culer

A la represa, la igualtat a la pista s’ha vist traduïda al marcador. Els d’Edu Castro no han estat capaç d’imposar l’atac per sobre la defensa igualadina i això ha comportat que el marcador no es mogués durant gran part de la segona meitat. I és que el pla defensiu de l’Igualda ha funcionat a la perfecció, ja que malgrat l’ímpetu ofensiu blaugrana, els igualadins deixaven sense angle de tir als culers.

Quan faltaven menys de vuit minuts pel final del partit, Carles Grau ha evitat l’empat en aturar una falta directa de Gerard Riba. Però segons després, Zilken ha aconseguit posar el 3-3 al marcador. Finalment, Pau Bargalló ha tornat a avançar el Barça en el marcador després d’enviar la pilota al fons de la porteria per vintena vegada aquesta temporada. Finalment, João Rodrigues ha segellat la victòria blaugrana en marcar el 5-3 definitiu.

Després de la victòria, el proper compromís serà el 22 de desembre contra el Recam Làser CH Caldes (21h) en el que serà el darrer partit dels blaugranes el 2022.

Fitxa del partit:

Barça, 5

Igualada, 3

Barça: Grau, Alabart, Bargalló, Nunes, Rodrigues – cinc inicial – Pascual, Panadero, Marc Grau, Llorca

Igualada: Torrents, Llenas, Bars, Carol, Marimon – cinc inicial – Cervera, Riba, Yeste, Zilken, Bosch.

Gols: 0-1, Riba (min 14), 1-1, Bargalló (min.18); 2-1, Pascual (min. 23); 3-1, Bargalló (min. 24); 3-2, Bernat Yeste (min.24); 3-3, Zilken (min. 43); 4-3, Pau Bargalló (min. 45); 5-3, Rodrigues (min.49)

Àrbitres: Oriol Escobar i Juan Iglesias. Tarjeta blava per l’igualadí Gerard Riba. Tarjeta blava pel blaugrana Rodrigues. Faltes 6-5.