Abanca Ademar León - Barça: Un any rodó a l'ASOBAL (30-42)

Els de Carlos Ortega tanquen la primera volta de la competició domèstica amb una victòria treballada, i gestada en la segona part, al Palacio Municipal de los Deportes de Lleó

El Barça ha culminat un 2022 rodó a la Liga Plenitude ASOBAL. L'elenc de Carlos Ortega ha escrit una nova victòria (30-42) en el darrer capítol de l'any de la competició domèstica. Aquest resultat positiu, construït gràcies a la solidesa defensiva i el vendaval ofensiu de la segona part, permet encarar amb ales una setmana intensa a Can Barça. En l'horitzó proper, esperen l'HCB Nantes a la Champions i l'Sporting de Portugal en les semifinals de la primera edició de la Supercopa Ibèrica.

Avantatges lleonesos

Ara bé, la posada en escena al Palacio Municipal de los Deportes de Lleó, no ha estat alegre per als culers. L'Abanca Ademar León s'ha refet ràpidament d'un 0-2 per començar a escriure parcials favorables. Els barcelonistes han maldat per parar els atacs rivals i, en conseqüència, han hagut de remar de valent per capgirar un 9-5. La màxima renda de l'equip de Castella i Lleó.

La defensa ressorgeix per escriure la superioritat

Un temps mort de Carlos Ortega ha tingut incidència en el desenvolupament del matx. Els blaugranes han estat capaços de silenciar el rugir de L'Abanca Ademar León a través de la millora de les prestacions defensives. D'aquesta manera, en aquesta jornada 15 ha regnat la igualtat gràcies a un parcial de 0-4 (9-9, min. 16) firmat pels canells efectius de Hampus Wanne -màxim realitzador barcelonista de la primera part- i Blaz Janc.

En l'enlairament del Barça en el partit també ha tingut a veure la figura del porter Nielsen. Una peça clau en el ressorgiment barcelonista a través de la solidesa defensiva. Així doncs, els parcials s'han començat a pintar de blaugrana i s'ha vist una màxima renda de quatre dianes. Aturada en el 15-18 del descans.

Exhibició ofensiva amb Nielsen marcant el seu primer gol de culer

La segona meitat ha estat un vendaval ofensiu del FC Barcelona. Els homes de Carlos Ortega han anul·lat el discurs local i han monopolitzat totes les facetes del joc. En conseqüència, s'han vist unes diferències àmplies. En aquesta exhibició atacant barcelonista, Emil Nielsen també ha dit la seva. El porter danès s'ha estrenat com a realitzador amb el Barça. Dika Mem i Domen Makuc també han sobresortit en la faceta anotadora per assegurar la victòria barcelonista: 30-42. Un resultat ampli gestat en la segona part, de clar color blaugrana. Cal destacar que per cinquena vegada aquesta temporada el Barça ha superat els 40 gols en un partit Liga Plenitude Asobal.

D'aquesta manera, el Barça acomiada la Liga Plenitude ASOBAL al capdamunt de la classificació. Un líder invicte que ha tancat un any rodó a l'ASOBAL amb un nou triomf.

FITXA DEL PARTIT

Abanca Ademar León, 30
Barça, 42

Abanca Ademar León: Adrián Rabano (-), Barkhordari (-), Adrián Casqueiro (-), Milosavljevic (1), Juan Castro (4), Guilherme Borges (1) i David Fernández (4) -set inicial- Barkhordari (-), Darío Sanz (2), Zanas Gabrielius (3), Theodoros Boskos (7), Antonio Martínez (5), Kim Jin Young (1), Filipe Mota (2)
Barça: Pérez de Vargas (), Wanne (6), Langaro (-), Dika Mem (7), Carlsbogard (4), Ludovic Fàbregas (1) i Cindric (5) -set inicial- Nielsen (1), Janc (3), N'Guessan (2), Thiagus Petrus (-), Makuc (7), Richardson (3), Frade (3), Artur Parera (-)

Parcals: 2-2; 6-4; 9-7; 13-11; 13-14; 15-18 // 18-23; 21-27; 24-31; 25-34; 28-38; 30-42

Àrbitres: Jesús Escudero Santiuste i Jorge Escudero Santiuste