Barça – Aalborg Handbold: Líders i invictes (32-26)

Els blaugranes s’emporten el duel europeu i es mantenen al capdavant de la classificació

Victòria treballada dels de Carlos Ortega. El Barça s’ha imposat davant de l’Aalborg danès (32-26) després d’un partit igualat en què una segona part de domini blaugrana ha estat clau per aconseguir el triomf. Un enfrontament important, que ha acabat amb Dika Mem com a màxim golejador (9) i que fa que l’equip blaugrana es mantingui invicte en la competició (9v i 1e)

A banda de la competició esportiva, el partit d’aquest dijous ha estat marcat pel suport que ha rebut Aitor Ariño després de passar pel quiròfan. Els jugadors han lluït una samarreta amb la frase “Estem amb tu, Aitor” i s’ha projectat una peça audiovisual al vídeomarcador abans de començar el partit.

Lleuger avantatge visitant

El conjunt danès no ha posat les coses fàcils a l’equip blaugrana en l’inici del partit. I és que els visitants han sortit a la pista amb una marxa més que els ha permès anar per davant en el marcador durant els deu primers minuts de partit (6-7, min. 10). Però, els de Carlos Ortega, capitanejats pels gols de Wanne i les aturades de Nielsen, han aconseguit capgirar el marcador en arribar a l’equador de la primera meitat (9-8, min.15)

La resta de la primera part ha estat marcada per la igualtat entre els dos equips. El partit s’ha convertit en un duel frenètic d’intercanvi de cops en què els dos equips lluitaven per mantenir-se dins del duel. I és que els blaugranes s’han topat amb un Pálmarsson i un Hoxer Hangaard endollats que han fet tres gols cadascun en el primer temps, i sumat a l’aportació d’Aggefors, amb nou parades, han estat les claus de l’avantatge visitant. Malgrat l’ímpetu danès, l’atac blaugrana també ha tingut referents pletòrics com Wanne, amb cinc gols, però malauradament no han estat suficient per arribar al descans per davant en el resultat (15-16).

Sota control culer

A la represa, el guió del partit ha continuat intacte. La màxima igualtat que es veia a pista es traduïa en un marcador ajustat  en què cap equip ha aconseguit imposar l’atac per sobre la defensa i l’avantatge no ha superat el gol de diferència. Si a la primera meitat destacaven els gols de Wanne, en la segona ha aparegut Dika Mem (9) per liderar l’ofensiva culer. A més, Carlos Ortega ha optat per canviar la porteria i cedir la responsabilitat a Pérez de Vargas per intentar reduir l’encert danès. I el canvi ha donat els seus fruits, ja que el porter blaugrana ha estat clau perquè el Barça aconseguís dominar el marcador. Després de dues parades, entre elles un penal, els culers s’han posat tres gols per davant en l'electrònic (27-24, min. 50).

Així, els de Carlos Ortega un cop han agafat el control del marcador ja no l’han deixat escapar i han aprofitat per eixamplar la superioritat ofensiva per acabar emportant-se el triomf per 32-26

Amb aquesta victòria, el següent compromís blaugrana serà un partit de competició domèstica contra l’Ademar León el diumenge 11 de desembre a les 12.30 h.

LA FITXA

Barça, 32

Aalborg Handbol, 26

Barça: Nielsen, Wanne (6), Janc (2), Fabregas (2), N’Guessan (5), Petrus (0),  Cindric (1) - set inicial-  Perez de Vargas (0), Mem (9), Aleix (0),  Makuc (2), Richardson (1), Frade (4), Soler (0).

Aalborg Handbol: Aggerfors, Claar (6), Pálmarsson (4) Sandell (1), Antonsen (3), Barthold (1), Bjornsen (2) - set inicial – Gade (0), Jakobsen (0), Hoxer Hangaard (5), Hansen (6).

Parcials: 3-4, 6-7, 9-8, 11-11, 13-14, 15-16 /descans/ 17-18, 21-21, 24-23, 26-24, 29-25, 32-26

Àrbitres: Arthur Brunner i Morad Salah